Animovaní Terra ForMars pokračují

news_xlarge_terraformars_14obiNové číslo týdeníku Young Jump, jejž publikuje nakladatelství Šúeiša, přineslo ne zcela jednoznačné oznámení, že manga Terra ForMars bude zpracována do dalšího anime. Nebylo však jasné, zdali se zpráva týká původní látky nebo některého z četných vedlejších příběhů. Přebal čtrnáctého svazku mangy a posléze i oficiální stránky však upřesnily, že půjde o pokračování televizního seriálu z loňského roku, jenž adaptoval hlavní příběh. Žádné bližší informace týkající se změny formy, tvůrčího týmu ani obsazení prozrazeny nebyly.

Ku příležitosti vydání již čtrnáctého svazku původní mangy, chystané filmové adaptace a nyní i pokračování anime, bude na stěnách tokijského metra ve stanici Šindžuku vylepena bonusová kapitola, jejímiž tvůrci jsou autoři samotné mangy. Kapitola dějově předcházející hlavní části příběhu bude k přečtení ve dvou verzích – jedna bude vyprávěna z pohledu lidí a druhá z pohledu jejich švábích nepřátel. Obě verze čítají sedm stran. Vylepeny ve stanici zůstanou celý následující týden od 23. srpna do 30. srpna.

Co se filmové adaptace týče, režisér Miike Takaši prozradil, že zadaptuje příběh prvního svazku, který dějově předchází hlavní část, jež začíná až svazkem druhým. Dále divákům vzkázal, že postavy odlišných národností pozměnil na Japonce, jelikož mu přijde nepříslušící, aby japonští herci ztvárňovali jiné národnosti. Čtrnáct svazků mangy doposud vyšlo v souhrnném nákladu třinácti milionů výtisků. Šúeiša na svém YouTube kanále zveřejnila video, v němž sleduje Tačibanu Keničiho kreslícího postavy z mangy.