Sílu čtvrté dimenze poznáme již příští rok

dimension_wMinulý týden na americkém Anime Expu společnost Funimation oznámila, že manga Dimension W se dočká anime adaptace. Jejího autora, Iwaharu Júdžiho, můžete znát jakožto autora mangy King of Thorn, která se dočkala filmové adaptace v roce 2009. Den poté byla zveřejněna první upoutávka, kde diváci mohou spatřit kromě protagonistů i několik akčních scén. Kromě toho je zde i představen produkční tým. A v popisu videa na oficiálním kanálu Funimation je i prozrazeno, že anime se dočká simultánního celosvětového vydání v roce 2016.

Příběh se odehrává v roce 2071, kdy už lidstvo vyřešilo svůj problém s nedostatkem energií pomocí sítě mezidimenzionálních cívek, jež čerpají zdánlivě nekonečnou energie ze čtvrté dimenze W. Nicméně tyto cívky se často ocitají v rukou kriminálníků, s kterými si policie nedokáže poradit. A zde nastupuje protagonista Kjóma společně s androidem Mirou, aby tyto kriminálníky zastavili.

Režie se chopil Kamei Kanta, kterého můžete znát například z letošního Saekano nebo z Usagi Drop. Scénáře se ujal Suga Šótaró, který dříve pracoval na obou sériích Oregairu a Nanacu no Taizai. O převedení vzhledu postav z mangy do anime se postaral Macutake Tokujuki, jehož dřívější práci jste mohli vidět například v Mass Effect: Paragon Lost nebo Tales of Phantasia The Animation. Na animaci pracuje Studio 3Hz (Sora no Method) společně se studiem Orange (Black Bullet, Neppú Kairiku Buši Road)

https://www.youtube.com/watch?v=LqggON8-s0s

zdroj:   ANN