Podzimní Onsen Jósei Hakone-čan

20150630_Hakone01Animační studio Asahi Production před týdnem na webových stránkách hakone‑chan.jp oznámilo, že začalo pracovat na animované adaptaci mangy Onsen Jósei Hakone-čan. Ta pochází z pera autora Jui Daisukeho, jehož díla zatím žádné další anime neinspirovala. Trochu netradičně bylo rovnou oznámeno, že anime bude mít třináct epizod, které se odvysílají v letošní podzimní sezóně. Zda budou mít jednotlivé díly relativně krátkou stopáž, ještě ohlášeno nebylo.

Více se také ví o produkčním týmu. Režisérské křeslo a pozici designera vzhledu postav obsadí Janase Hirojuki, který dříve s Asahi Production spolupracoval na kraťasu Himegoto. Také obě scénáristky, Murakami Momoko a Tomonaga Korie, s Asahi Production spolupracovaly již dříve a vždy se jednalo o anime s krátkými epizodami.

Anime bude sledovat, kterak se po letech spánku probudí jedna víla obývající horké prameny. Jelikož svým vzhledem připomíná mladou dívku, rozhodne se začít spolupracovat s místními lidmi, aby opět nabila svou ztracenou sílu.

zdroje:   ANN,  Moetron