Originální produkce studia Bones

tumblr_nqwgl4ug0A1sqqtwzo1_1280Animační studio Bones již dříve oznámilo chystaný originální projekt, k němuž však jistou dobu odmítalo zveřejnit podrobnější informace. To se nyní změnilo, když studio spustilo oficiální webovou prezentaci, která poskytla značné množství nových údajů o nadcházejícím seriálu. Concrete Revolutio – Čódžin Gensó, tak zní název anime, jež by si mělo odbýt svou televizní premiéru letos v říjnu. Seriál má běžet půl roku a čítat tedy kolem čtyřiadvaceti epizod.

Z režisérské pozice tvůrčí tým povede Mizušima Seidži, jenž stojí za seriálem Kidó Senši Gundam 00 a nedávným CGI filmem Rakuen Cuihó. Námět, příběh i scénář má na starosti Aikawa Šó, který odvedl svůj díl práce i na Džúni Kokuki a Un-Go. O přepracování návrhů postav pro animaci a následně o režii animace se postará Itó Jošijuki, jehož jméno najdete i u titulů Soul Eater a Space Dandy. Všichni tito tři pánové se rovněž pracovně sešli u adaptace mangy Hagane no Renkindžucuši z roku 2003. Původní návrhy postav obstarala trojice kreslířů Hikawa Hekiru, Hirao Rjó a Itó Noizi.

Co se obsazení týče, tak hlavního hrdinu Hitojošiho Džiróa namluví Išikawa Kaito. Dívky Kino Emi a Hošino Kikko budou promlouvat hlasy Tojosaki Aki a Uesaky Sumire. V dalších rolích se představí Kanao Tecuo, Nakamura Eriko a Kawašima Tokujoši.

Anime se bude odehrávat v budoucnosti, kdy Tokio zaplavili nadlidé všech druhů. Někteří se takoví narodili, jiné polil radioaktivní odpad, další získali nadlidskou moc v důsledku experimentování, mnozí jsou mimozemšťané a někteří nepocházejí z této doby a dokonce ani světa. S enormním množstvím takových bytostí na jednom místě, však mohou vyvstat rozličné komplikace. Uvědomuje si to i vláda, která hodlá situaci řešit. Utvoří proto zvláštní útvar, který má za úkol tyto nadlidi vyhledat, dohlížet na ně, v případně nutnosti je potlačit nebo chránit. V čele nového státního orgánu stojí Hitojoši Džiró.