Nadcházející Gundam série

gundam-tekketsukeyV posledních jedenácti dnech běžel na oficiálních stránkách nové televizní série z univerza Gundam odpočet, který nyní dosáhl nuly a vyjevil detailní informace o nadcházejícím seriálu. Ten ponese název Kidó Senši Gundam – Tekkecu no Orphans a svou premiéru si odbude ještě letos na podzim. Konkrétně 4. října na televizní stanici TBS. O produkci se stará animační studio Sunrise, které na svém YouTube účtu zveřejnilo první upoutávku, kterou si můžete pustit pod článkem.

Režie se chopí Nagai Tacujuki, jehož předchozí práce zahrnují seriály Toradora! a Toaru Kagaku no Railgun. Scénář sepíše Okada Mari, jež má na svědomí True Tears a Hóró Musuko. Oba tvůrci spolupracovali již na titulech Ano Hi Mita Hana no Namae o Bokutači wa Mada Širanai a nadcházejícím filmu Kokoro ga Sakebitagatterunda. Návrhy postav pro animátory obstaral Čiba Mičinori, jenž nabral zkušenosti s Basilisk: Kóga Ninpó Čó a Kidó Senši Gundam 00. Hudební doprovod složí Jokojama Masaru, který se účastnil produkcí Nobunaga Concerto a Plastic Memories.

Příběh seriálu je zasazen tři sta let po velké válce Země s Marsem. Vyslankyně Cordelia se vydává na modrou planetu s cílem vyjednat svobodu pro město Chryse, jenž je na Marsu okupováno vojáky Země. O její ochranu se stará společnost CGS, jejímiž členy jsou i Mikazuki Augus a Orga Itsuka. Cordelia i její konvoj je však napaden organizací zvanou Gjallarhorn, čehož se k dezerci rozhodne využít Orga. On i Mikazuki se tak dostávají do nového konfliktu. Aby odvrátil Gjallarhornský útok, nasedne Mikazuki do pilotovatelného robota ze staré války zvaného Gundam Barbatos.