Tým kyborgů se postaví ďáblovi

news_xlarge_009_vs_devilman_201506Letos začátkem dubna byl oznámen projekt k padesátému výročí titulu Cyborg 009, za nímž stojí mangaka Išinomori Šótaró. Několik týdnů poté následovalo odhalení nového anime s Devilmanem v hlavní roli. Nyní bylo potvrzeno, že oba tituly jsou ve skutečnosti jediným společným projektem. Došlo tak skrze spuštění oficiálních stránek. Výsledné anime ponese název Cyborg 009 vs. Devilman a půjde o film. Premiéry se dočkáme letos na podzim v říjnu, kdy se bude v omezeném rozsahu promítat po dva týdny v osmi vybraných kinech. Film bude posléze vydán jako trojdílné OVA.

Režisérsky projekt povede Kawagoe Džun, jehož předchozí práce zahrnují i animovaný seriál Cyborg 009 z roku 2001 a třídílné OVA Mazinkaizer SKL. Animační práce budou probíhat pod střechou studia Actas, které zaznamenalo úspěch s originálním počinem Girls und Panzer. Produkci bude asistovat studio Bee Media, které tutéž funkci zastávalo i u jiných adaptací spjatých se jménem Nagaie Góa jako Mazinkaiser a Šin Getter Robo.

Nástřel příběhu zmiňuje pouze bitvu mezi Šimamuró Džóem alias Cyborgem 009 a Fudó Akirou alias Devilmanem, k níž dojde vinou jistého incidentu. Nagai Gó poznamenal, že o společném příběhu těchto dvou postav uvažoval již dlouho. Nagai začínal jako Išinomoriho asistent právě na manze Cyborg 009. Kromě prvního společného plakátu oficiální stránky ještě zveřejnily půlminutovou upoutávku.