Hrdinové šesti květin se pokusí zachránit svět již o prázdninách

rokka_no_yuushaNa oficiálních stránkách animované adaptace light novely Rokka no Júša (Hrdinové šesti květin) byla zveřejněna nová upoutávka. Oficiálně je sice označovaná jako první, nicméně již před dvěma měsíci jsme se dočkali upoutávky představující produkční tým a datum začátku vysílání, které bylo stanoveno na letní sezónu.

Když se z hlubin temnot probudí zlý bůh, tak fantasy světu hrozí nebezpečí. Aby lidstvo mělo nějakou šanci na přežití, vybral bůh osudu šest hrdinů a dal jim sílu na záchranu světa. Mezi tyto hrdiny patří i Adlet, který se považuje za toho nejsilnějšího muže na zemi. Nicméně na místě, kde se mělo sejít všech šest hrdinů, se jich objevilo sedm. Hrdinové tedy předpokládají, že jeden z nich je nepřítel a počáteční podezření padá právě na Adleta.

Za animací stojí studio Passione, které můžete znát z anime Rail Wars nebo Haitai Nanafa. Na obou zmiňovaných anime pracovala taktéž Koiso Sajaka, která měla na starost návrhy postav. Stejné role se ujmula i zde, její návrhy k tomuto anime si můžete prohlédnout v galerii dole. Do režisérského křesla usedl Takahaši Takeo, jenž má zkušenosti s režií například z Maojú Maó Júša nebo Ókami to Kóšinrjó. Scénář si vzal na starost Urahata Tacuhiko, jehož můžete znát z anime Monster nebo z loňského Black Bullet. Za zmínku stojí i hudební skladatelka Óšima Mičiru, která zde skládá hudbu a jejíž skladby jste mohli slyšet v Sakasama no Patema nebo Bónen no Xamdó.

Autorem knižní série je Yamagata Išio, mezi jehož další tvůrčí počin patří knihy Tatakau Šišoto Koisuru Bakudan, které se před 5 lety dočkaly vlastní animované adaptace. První díl Rokka no Júša vyšel v roce 2011 a již o rok později se série umístila na třetí příčce v žebříčku nejpopulárnějších novel za rok 2012. Zatím poslední kniha, a to pátá, vyšla na podzim minulého roku.

První upoutávka:

Nultá upoutávka: