Devilman vyjde na Blu-ray

devilman_karivisualProdukční společnost Toei Animation zveřejnila tiskovou zprávu, v níž odhalila své plány vydat animovaný seriál zvaný Devilman na Blu-ray discích. Anime si odbylo svou premiéru v červenci roku 1972 a vydalo na devětatřicet epizod. Návrh příběhu obstaral Nagai Gó. Seriál vznikal současně se stejnojmennou mangou. Vyznění příběhu se však v obou médiích značně liší. Kde se anime drží tradiční formule epizodních nepřátel, tam Nagai v manze rozvíjí provázanější a komplexnější příběh. Právě Devilman se stal jeho nejslavnějším dílem.

Tvorbu seriálu z roku 1972 vedli Ariga Takeši (Ginga Tecudó 999, Učú Kaizoku Captain Harlock) a Hatano Jošifumi (Saint Seija, Slam Dunk). Hlavními scénáristy byla trojice Takaku Susumu (Gegege no Kitaró, Mazinger Z), Cudži Masaki (Cyborg 009, Tecuwan Atom) a Jamazaki Tadaaki (Lupin Sansei, Múmin). O režii animace se postarali Mori Tošio (Kinnikuman, Tiger Mask), Širato Takeši (Dororon Enma-kun, Učú Senkan Jamato) a Komacubara Kazuo (Dr. Slump, Waga Seišun no Arcadia), jenž zpracoval i návrhy postav. Hudební doprovod složil Misawa Gó, který skládal hudbu i k seriálům Microid S a Ace o Nerae! Produkci zaštítilo studio Toei Animation. Role hlavního hrdiny se zhostil Tanaka Rjóiči.

Blu-ray krabice vyjde letos 7. října a bude obsahovat všech devětatřicet epizod rozdělených na šest disků. Kromě nich se kupující dočkají také čtyřiadvaceti stránkové brožury. U vybraných epizod by měla být možnost výběru, zdali chce divák přehrát původní verzi nebo mírně upravenou použitou pro reprízy v pozdějších letech. Dále pak bude možnost přehrát si samostatně opening i ending rovněž ve dvou verzích. K dispozici bude i tříminutový pilot, který předcházel plnohodnotné produkci. Ke krabici bude ještě přibaleno bonusové DVD s hodinovým vzpomínkovým speciálem, jenž byl původně vydán v roce 1999. Přebal Blu-ray krabice nakreslí animátor Oči Kazuhiro. Cenovka hlásá 48 600 jenů, což v přepočtu činí přibližně 9 400 Kč.