Boku Dake ga Inai Mači míří do televize

news_xlarge_bokumachi_animeOficiální webová prezentace programového bloku noitaminA, jenž se vysílá každý týden v noci ze čtvrtka na pátek na televizní stanici Fudži TV, v pátek 19. června oznámila další chystaný animovaný seriál. Půjde o seriálovou adaptaci mangy s názvem Boku dake ga Inai Mači (v překladu „Město, v němž pouze já nejsem“), za níž stojí autor i kreslíř Sanbe Kei, mezi jehož další díla mimo jiné patří čtyřsvazková manga Hózuki no Šima z roku 2008. Fudži TV začala vysílat krátkou upoutávku, na níž se můžete podívat pod článkem.

Animovaná adaptace se začne vysílat počátkem příštího roku. Již teď víme, že na režisérskou sesli se usadí Itó Tomohiko, jenž je podepsán i pod seriály Gin no Sadži a Sword Art Online. O scénář se postará Kišimoto Taku, jehož práci mohli posoudit diváci anime Usagi Drop a Haikjú!!. Produkční práce budou probíhat pod záštitou animačního studia A-1 Pictures, které již pro blok noitaminA pracovalo na anime Curitama, Anohana, Fractale, Saenai Heroine no Sodatekata a dalších.

Prozatím pětisvazková manga se za dobu svého publikování dočkala dvou nominací na ceny Manga Taišo (letos a minulý rok) a též jedné nominace na Ceny Tezuky Osamua, k čemuž došlo minulý rok. Nejnovější tedy šestý svazek má dle nakladatelství Kadokawa vyjít 4. července. Příběh sleduje nepříliš úspěšného mangaka vládnoucího nezvyklou schopností poslat sebe sama zpět v čase. Kreslíř toho využívá, aby předešel nešťastným či přímo tragickým událostem, do nichž se lidé kolem něj dostávají. Jednou se však ocitne v situaci, kdy je sám shledán vinným z vraždy. V zoufalství se posílá zpět v čase. K vlastnímu překvapení se dostává do doby, kdy navštěvoval základní školu a zbývá měsíc, než dojde k záhadnému únosu jeho spolužačky. Je tedy na našem mangakovi, aby zabránil únosu a předešel tak v budoucnu křivému obvinění proti své osobě.

zdroj:   Natalie