Adžin v pohybu

CGjpfOtU8AAhJ66.jpg largeObálka nového čísla měsíčníku good! Afternoon, jenž je sesterskou publikací měsíčníku Afternoon, oznámila chystané animované zpracování své prodejně doposud nejúspěšnější série. Manga se zve Adžin (v překladu „Poločlověk“) a v časopise pravidelně vychází od července roku 2012. Informace o připravované adaptaci spatřila světlo světa již 31. května, kdy nakladatelství Kódanša na Internet unikla miniatura obálky nesoucí ono odhalení. Časopis samotný pak oficiálně vyjde až v pátek 5. června. Bylo rovněž doplněno, že půjde o filmovou trilogii. Tvůrčí tým, obsazení, délka jednotlivých filmů i data uvedení do kin budou postupně zveřejňovány.

Předloha v současné době čítá třicet kapitol, přičemž část z nich byla vydána v šesti svazcích. Zatím nejnovější kniha vyjde 5. června. Autorem i kreslířem je Sakurai Gamon, jemuž však v raných fázích formování příběhu i jeho zasazení vypomáhal Miura Cuina. Série se dočkala značného nárůstu v prodejnosti i popularitě, když se před dvěma lety umístila na třetí příčce v hlasování informačního portálu Natalie. V témže roce se manga umístila na třetí příčce i v publikaci Kono Manga ga Sugoi! („Tahle manga je super!“). Následovaly nominace v 18. ročníku Cen Tezuky Osamua a 38. ročníku Cen nakladatelství Kódanša.

Samotný příběh se odehrává sedmnáct let poté, co se na Zemi poprvé objevil nový druh lidské rasy. Jedinou zvláštností těchto jedinců je neschopnost nadobro zemřít. S každou smrtí tito tvorové znovu ožívají, jinak se od běžných lidí prakticky neliší. Touha po věčném životě však lidem nedá a jakmile se jim podaří odchytit exemplář, okamžitě zahajují nejen lékařská vyšetření, ale rovněž dlouhou sérii brutálních pokusů, jejichž cílem je snaha určit přesný rozsah regeneračních schopností druhu, který ze závisti nazývají „pololidmi“. Studentu Nagaii Keiovi to příliš těžkou hlavu nedělá, neboť má plnou hlavu učení. Situaci a priority však musí přehodnotit poté, co je sražen náklaďákem a po své okamžité smrti k vlastnímu překvapení opět ožije. Jelikož každý další nesmrtelný vzorek je cenným vědeckým artiklem, bere Kei nohy na ramena a snaží se uniknout lačnící společnosti. V jeho snaze mu asistuje starý přítel Kai, který nehodlá svého kamaráda nechat ve štychu.

zdroje:   Yaraon,  MoAE