Subete ga F ni Naru: The Perfect Insider v televizi

xlarge_fProgramový blok stanice Fudži TV zvaný noitaminA začal vysílat krátkou upoutávku na nadcházející seriál, jenž se v něm začne letos na podzim vysílat. Anime nese název Subete ga F ni Naru: The Perfect Insider (v překladu „Vše se stane F: Dokonalý zasvěcenec“) a půjde o adaptaci stejnojmenné knihy spisovatele Moriho Hitošiho. Nejedná se o první animovanou adaptaci knih tohoto autora, neboť si v roce 2008 odbyl premiéru film Sky Crawlers („Nebeští jezdci“), jenž režíroval Ošii Mamoru.

Na režisérskou sesli tentokrát usedne Kanbe Mamoru, jehož dřívější práce zahrnují mimo jiné Elfen Lied, Kikóši Enma a Denpateki na Kanodžo. Scénář sepíše Óno Tošija, který doposud nabral zkušenosti na seriálech Curitama a Gatčaman Crowds. Původní návrhy postav obstaral mangaka Asano Inio, mezi jehož díla patří Subarašii Sekai, Ojasumi Punpun a Dead Dead Demon’s Dededededestruction. Hudební doprovod složí Kawai Kendži, který dříve pracoval na filmech Kókaku Kidótai: Innocence a 009 Re:Cyborg. Produkce bude probíhat pod záštitou animačního studia A-1 Pictures.

Kniha z roku 1996 vypráví o Saikawovi Sóheiovi, členovi výzkumného ústavu. Jednou se tým z ústavu vypraví na hromadný výlet, který doprovází i Nišinosono Moe, dcera Sóheiova učitele. Nikdo z nich nepředpovídal, že naleznou mrtvolu, jejíž záhada je dovede až k případu sériových vražd. Příběh se minulý rok dočkal zpracování do hraného seriálu.