Po Doaremonovi se 3D adaptace dočká i Gamba

gambaMinulý rok jsme se dočkali trojrozměrného Doraemona, na letošní podzim si pro nás stejná společnost jménem Širogumi přichystala i 3D adaptaci dětské novely Bókenšatači: Gamba to Džjúgohiki no Nakama. Oficiální název filmu zní Gamba: Gamba to Nakamatači (Gamba a jeho přátelé) a práce na něm probíhají již přes 10 let. Tomu odpovída i prozrazený rozpočet projektu, který se pohybuje okolo 2 miliard jenů (v přepočtu 400 milionů Kč).

Autorem původní novely je Saitó Acuo, jenž ji vydal v roce 1972. Od té doby se dočkala mnoha adaptací, zatím poslední z nich byla ve formě animovaného filmu z roku 1991. Příběh je zasazen do prostředí ostrova Jumemigadžima, kde krutě vládne bílá lasička Noroi. Protagonista příběhu, myš Gamba, se společně se svými přáteli rozhodne pomoci myším na ostrově. Autoři současného projektu se nechali slyšet, že budou věrnější novele než jejich předchůdci. Nicméně dá se očekávat, že návrhy postav projdou určitou úpravou vzhledem k 3D animaci.

Jak jsme již zmínili v úvodu, tak produkce se ujalo studio Širogumi, které mimo jiné stojí i za právě vycházejícím anime Etotama: Eto Tamašii. Pozice hlavního režiséra připadla na samotného viceprezidenta společnosti, Ogawu Jóičiho. Na režii se rovněž podílí i Komori Jošihiro (CG ve hře Onimuša 2) a Kawamura Tomohiro (anime pro děti Ukkari Penelope). Scénáře se zhostil Kosawa Rjota, který se podílel na tvorbě filmu Kisaragi nebo na hrané adaptaci Parasyte. Mezi producenty filmu patří i Avi Arad, který patří mezi zakladatele amerického Marvel Studios. Je tedy pravděpodobné, že se premiéry filmu kromě Japonska dočká i Severní Amerika.

zdroje:   ANN,  Crunchyroll