Do japonských kin se přiřítí tajfun

tajfun_norudaAnimační společnost Studio Colorido, která nám přinesla několik krátkých filmů, jako například známý kraťas Fumiko no Kokuhaku, uvede do kin svůj první celovečerní film. Snímek nese název Taifú no Noruda (v překladu „Norudin tajfun“) a v japonských kinech má premiéru 5. června. Zároveň s ním se bude promítat i krátký film Hinata no Aošigure. Upoutávku na oba filmy si můžete pustit pod článkem.

Režie se ujal Arai Jódžiró, bývalý animátor studia Ghibli. Arai si už sice vyzkoušel režii u kraťasu Control Bear [WONDER GARDEN], jedná se však o jeho první zkušenost s filmem celovečerní délky. Išida Hirojasu, režisér již zmiňovaného Fumiko no Kokuhaku, si vzal na starost návrh postav a také se ujal pozici režiséra animace. Hudbu k filmu složil Hamauzu Masaši a ústřední píseň s názvem Araši no Ato de („Po bouři“) ztvárnila skupina Galileo Galilei.

A o čem má film být? Na jistém ostrově se mladý středoškolák Azuma Šúiči rozhodne přestat hrát baseball. Věnoval se mu celý svůj dosavadní život, takže rozhodnutí vyústí v hádku s jeho nejlepším kamarádem Saidžó Kentem. Posléze potkají tajemnou dívku jménem Noruda. Na ostrov navíc dorazí silný tajfun, který všechny uvězní ve škole.

Co se seijú týče, Nomura Šúhei propůjčil svůj hlas Šúičimu, Kijohara Kaja dabuje Norudu a Kento bude promlouvat hlasem Kaneka Daičiho.

zdroj:   ANN