Black Jack se vrátí na televizní obrazovky

yanbura02Nadcházející číslo čtrnáctideníku Young Champion (Alien 9, Babel 2-sei – The Returner, Džingi Zero), jejž publikuje nakladatelství Akita Šóten, na svých stránkách přinese informaci o chystané animované adaptaci mangy zvané Young Black Jack (v překladu „Mladý Black Jack“). Časopis oficiálně vyjde příští týden v úterý 12. května. Oznámení se zmiňuje o televizní produkci, bližší informace však v současné době známy nejsou. Předloha samotná vstoupí v nadcházejícím čísle do nové příběhové části.

Manga autora Tabaty Jošiakiho a kreslíře Ókumy Júga vychází z původní série s prostým názvem Black Jack, jež se řadí mezi nejoblíbenější díla Tezuky Osamua. Tezukův příběh se věnoval muži jménem Hazama Kuró a jeho případům, které jako lékař řešil. Hazama nikdy právoplatně nezískal lékařskou licenci, a proto pod pseudonymem „Black Jack“ operuje jako lékař podsvětí, jenž si za své služby mnohdy žádá značné peněžní sumy. Young Black Jack Tezukově manze dějově předchází a vrací se do doby, kdy Hazama Kuró ještě studoval medicínu.

Dvojice autorů začala svou mangu publikovat v roce 2011 a doposud vydala materiálu na sedm svazků, přičemž následující osmý svazek vyjde již 20. května. Příznivci se mohou těšit na autogramiádu s oběma autory, jež se bude konat 23. května v Šindžuku v obchodním domě Marui Annex. Young Black Jack není jedinou mangou, která rozšiřuje děj původního díla. V roce 2011 spojili síly Iwaaki Hitoši a Nakajama Masaaki, kteří se rozhodli vzít to z opačného konce a napsali příběh z doby, kdy je Hazamovi již přes šedesát let. Manga Black Jack ~Aoki Mirai~ (v překladu „Black Jack ~Posmutnělé dny budoucí~“) vyšla v souhrnném svazku 19. října 2012.

zdroj:   Yaraon