Yesterday o Utatte končí

news_xlarge_yesterday01Nové číslo čtrnáctideníku Grand Jump (Captain Cubasa Rising Sun, Daši Master, Hakui no Kanodžo), jejž publikuje nakladatelství Šúeiša, oznámilo, že se jedna z jeho nejstarších sérií blíží ke svému konci. Jedná se o mangu s názvem Yesterday o Utatte (v překladu „Zazpívej mi Yesterday“), za jejímž příběhem i kresbou stojí autorka Tóme Kei. Závěrečná kapitola jejího díla by měla vyjít v čísle Grand Jumpu, které půjde do prodeje ve středu 3. června.

Série začala vycházet již před osmnácti lety v měsíčníku Business Jump (GUNNM, One Outs, Riki-Ó). Jeho existence však byla v roce 2011 sloučena se čtrnáctideníkem Super Jump (Bartender, Kurozuka, Džin), výsledkem čehož byl právě Grand Jump, jenž přejal některé série z obou předešlých časopisů.

V centru dění stojí Uozume Rikuo, kterému se ani po získání vysokoškolského titulu nedaří sehnat pořádnou práci, a proto brigádničí v samoobsluze. Nudné všední dny ho stíhají, dokud se však před ním jednou neukáže jeho bývalá přítelkyně a spolužačka Morinome Šinako a středoškolský odpadlík v podobě dívky Nonaky Haru. Jednotvárnost Rikuova života sice do jisté míry pomine, jenomže vzájemné vztahy naší trojice se začnou zamotávat.

zdroj:   Natalie