Vizuální novela Utawarerumono bude mít nakonec dvě pokračování

73ffb821Jsou tomu čtyři roky, co se vývojářské studio Aquaplus nechalo slyšet, že se připravuje pokračování vizuální novely Utawarerumono, jež patří mezi jedno z jejich nejúspěšnějších děl. V časopise Šúkan Famicu se nyní v rozhovoru s ředitelem Aquaplus, Šimokawou Naojou, objevila informace, že za zpoždění projektu může hlavně skutečnost, že se tvoří hned dvě pokračování zároveň. V rozhovoru se také objevilo datum, kdy se druhý díl dostane do prodeje pro Playstation 3, 4 a Vitu, jež bylo stanoveno na 24. září letošního roku. Dále v něm nechyběl dodatek o premiéře třetí hry, která by dle slov Šimokawy měla vyjít maximálně do dvou let od vydání druhé novely.

Kromě těchto informací se fanoušci na oficiálních stránkách připravovaného pokračování dočkali ohlášení seijú ve formě hlasové hry ve stylu pexesa, jejichž oznámený výběr je zatím značně podobný původní VN, byť přímo hlavním postavám propůjčí svůj hlas nově příchozí Fudžiwara Keidži a Taneda Risa. Z prvního dílu pak znovu uslyšíme patrně ve vedlejších rolích například Sawaširo Mijuki (ztvárnila Aruru), Mijake Kaju (Tóka) a mnoho dalších. Na Youtube již byl také umístěn první reklamní spot, který si můžete prohlédnout níže.

https://www.youtube.com/watch?v=_fNBe7kh7kA

Aktualizace (24.5.2015): Na oficiálním Youtube účtu studia Aquaplus se objevila první upoutávka, která ukazuje i bojový systém chystané vizuální novely.

zdroje:   ANN 1,  ANN 2,  ANN 3