Ohlášeno pokračování Steins;Gate a další novinky

sg0vnPokud bychom napsali, že minulý víkend byl štědrý na novinky týkající se Vědecko-dobrodružné série vizuálních novel od 5pb., bylo by to poněkud zdrženlivé vyjádření. V sobotním živém vysílání na platformě TwitCasting oznámil výkonný ředitel společnosti Mages, Šikura Čijomaru, snad vše, co se jen oznámit dalo. Pojďme se na to nyní podívat.

Začněme tou zřejmě nejzásadnější novinkou, tedy sequelem vizuální novely Steins;Gate, jenž se navíc objeví jako anime. Děj Steins;Gate 0, jak se toto nepřímé pokračování jmenuje, je zasazen do časové linie Beta a vychází z vedlejšího příběhu Steins;Gate – Heidži Kjokusen no Epigraph, který byl v minulosti již zpracován do light novely, mangy a drama CD. Na jaké herní platformy se Steins;Gate 0 dostane, oznámeno nebylo, zveřejněn však byl krátký teaser a pod ním se také můžete podívat na ukázky vzhledu starých známých i nově přibyvších postav. Autorem jejich designu je samozřejmě opět ilustrátor huke a příběh je znovu dílem Šikury Čijomarua. K plánované adaptaci do anime zatím nebylo prozrazeno vůbec nic.

Do animované podoby bude rovněž zpracována vizuální novela Chaos;Child, o které jsme psali zde a která na konci minulého roku vyšla exkluzivně pro Xbox One. Dále byly k tomuto titulu potvrzeny verze pro PlayStation 3, 4 a Vita, jež se do prodeje dostanou 25. června.

Možná si ještě vzpomenete na náš článek o light novele Occultic;Nine. Její příběh se podle sobotního vyjádření pana Šikury, který je zároveň autorem této knihy, konečně dočká zpracování i do vizuální novely.

Nakonec byl ještě oznámen nový projekt s názvem Anonymous;Code, přičemž i v tomto případě půjde o sci-fi VN. Odehrávat se bude v letech 2036-2038 a jejím hlavním tématem bude hackování a hlavním hrdinou hacker Takaoka Poron, který dokáže používat „save“ (uložit) a „load“ (načíst) ve skutečném životě. Níže si můžete pustit minutový teaser k tomuto titulu.

acvn