Návrat do Megastruktury

buramuJiž dříve jsme psali o aktuálně se vysílající druhé sérii anime Sidonia no Kiši (v překladu „Rytíři Sidonie“), jež vychází ze stejnojmenné mangy autora i kreslíře Niehie Cutomua. V druhé sérii se má dočkat drobné poklony první manga tohoto autora nazvaná BLAME! (vyslovováno „BLAM“) jakožto seriál běžící na obrazovkách ve světě postav Sidonie. Nakladatelství Kódanša, pod jehož křídly v minulosti vycházel BLAME! a nyní i Sidonia no Kiši, se rozhodlo dále podpořit osvěžení Niheiovy první mangy.

Redaktoři připravili převydání původního desetisvazkového příběhu v nové edici, která bude ve výsledku čítat svazků šest. Svazky budou vytištěny na formát B5 a zachovají všechny barevné stránky, které během svého publikování manga vydala. Každá kniha obsáhne bezmála dva svazky původní edice. První dva svazky vyšly 23. dubna. Další dva jsou plánovány na 22. května a poslední dvojice se dočkáme 23. června. Každá kniha vyjde přibližně na dva tisíce jenů (necelých čtyři sta korun). Kdo zakoupí všech šest svazků, bude se moci zúčastnit losovací soutěže o přesnou repliku zbraně z BLAME! mangy zvanou Gravitační pulsní puška, jíž u sebe nosí hlavní postava.

Aby toho nebylo náhodou málo, BLAME! se neukáže pouze v animovaném seriálu, ale navštíví také mangu Sidonia no Kiši, a to prostřednictvím krátkého příběhu přibaleného k prvnímu blu-ray disku druhé řady, který vyjde nezvykle brzy již 29. dubna. Kraťas ponese prostý název Sidonia no Kiši x BLAME!. V centru dění stojí Killy, jenž se v nekonečně rozpínajícím městě zvaném Megastruktura snaží najít poslední možnou spásu lidstva – Síťové terminální geny. Na obranu před mnoha nebezpečenstvími, která ho na cestě čekají, nosí Gravitační pulsní pušku.

emiter

zdroje:   MoAE,  Natalie