Mobilní hra Fate/Grand Order láká na novou Saber

fate_goHra Fate/Grand Order připravovaná na mobilní platformy iOS a Android měla původně vyjít již letos na jaře, nicméně společnost Type-Moon se nakonec rozhodla odložit její vydání až na léto. Na oficiálním webu tohoto projetku se v sobotu objevila alespoň nová televizní reklama tohoto projektu. V ní lze spatřit také zcela novou služebnici z řádu Saber, za jejímž ztvárněním stojí ilustrátor přezdívaný huke, který je známý též jako autor vzhledu postav ve vizuální novele Steins;Gate.

A to není jediné zajímavé jméno, jež mezi tvůrci této hry figuruje. Na scénáři totiž pracuje i Nasu Kinoko, známý hlavně coby autor příběhu novel Fate/Stay Night nebo Cukihime. Jako tvůrce vzhledu postav je u Fate/Grand Order sice uveden spoluzakladatel a dvorní ilustrátor společnosti Type-Moon, Takeuči Takaši, nicméně ilustrace na kartách jednotlivých postav budou pocházet od různých autorů. Hra je vyvíjena ve studiu DELiGHTWORKS a úvodní znělka hry bude dílem animačního studia A-1 Pictures.

Příběh Fate/Grand Order je zasazen do roku 2015. Hráč se chopí role amatérského pána ze společnosti Caldea, která se snaží zabezpečit pokračování lidstva. Jejím posláním je napravování těch částí lidské historie, které jsou pokřivené a bez řádu. Hráči budou využívat „Fate“ systém k vyvolávání mocných bojovníků z minulosti a snažit se absolvovat sedm úkolů Svatého grálu zvané Grand Order.


UPDATE 23.5: Byla zveřejněna upoutávka lákající na novou služebnici z řádu Lancer:

zdroje:   ANN,  Crunchyroll