Juru Juri se vrátí na televizní obrazovky se třetí řadou

YuruYuri3rdOficiální webové stránky anime Juru Juri a živé vysílání na Nico Nico Douga přinesly informaci, že se dočkáme třetí řady této televizní série, která je adaptací stejnojmenné jonkoma mangy od autorky Namori. První řada anime Juru Juri se objevila na televizních obrazovkách v létě 2011 a v následujícím roce, opět v létě, navazovala řada druhá. Na konci minulého roku pak mělo v kinech premiéru hodinu dlouhé OVA s názvem Juru Juri Načujačumi!.

Třetí řadu Juru Juri připravuje studio TYO Animations, stejně jako nedávné OVA. První dvě řady Juru Juri vznikly u Dóga Kóbó. Post režiséra zastává Hata Hirojuki (Saikin Imóto no Jósu ga Čotto Okašiinda ga, Jumekuri), hlavním režisérem animace je Taniguči Motohiro (Saikin Imóto no Jósu ga Čotto Okašiinda ga), který se postaral i o design postav, a scénář má na starost režisér Hata spolu s Fukami Makotem (Psycho-Pass). Seijú obsazení zůstává samozřejmě beze změn.

Juru Juri je náhledem do života dívek na nižší střední škole Nanamori. Společně se baví, společně zabíjejí čas, společně překonávají běžné každodenní překážky a někdy zas řeší vzájemné osobní konflikty. Manga vychází od roku 2008 v časopise Comic Juri Hime, patřící pod nakladatelství Ičidžinša. V únoru tohoto roku se do obchodů dostal již třináctý svazek a kromě toho byly publikovány také již dva svazky spin-off mangy Ómuro-ke, zaměřující se na jednu z vedlejších postav a její sestry.

zdroj:   Seiyufan