Upoutávka na film Sarusuberi

sarusuberi_TchirashiProdukční fáze filmu Sarusuberi: Miss Hokusai (v překladu „Lagestrómie: Slečna Hokusai“) se pomalu uzavírá a na světlo světa se dostávají poslední informace, které ještě chyběly. V přední řadě jde o datum premiéry, které je oficiálně stanoveno na letošního 9. května. Dále byla uvolněna plnohodnotná upoutávka, již můžete zhlédnout pod článkem. Už nyní bylo oznámeno, že se film dočká letos na podzim uvedení do kin i ve Francii a Velké Británii.

Režisérem snímku je Hara Keiiči, který na sebe upozornil svými předchozími filmy Kappa no Có to Nacujasumi a Colorful. Scénář sepsala Maruo Miho, jež pracovala i na scénáři ke Colorful, mimo to má však na svědomí i scénáře dílčích epizod anime jako Dragon Ball a Kidó Senši Z Gundam. Hudební doprovod složila Fúki Harumi. Hlavním střihačem je Nišijama Šigeru, jehož předchozí práce zahrnuje například Slam Dunk a Ókiku Furikabutte. Animační práce spadají pod studio Production I.G.

Co se hlasového obsazení týče, tvůrčí tým se rozhodl najmout především herce hraných filmů a seriálů, přičemž pro některé z nich to bude vůbec první setkání s dabingem. Watanabe Anne se zhostí role ústřední postavy Oei. Jejího otce namluví Macušige Jutaka. V dalších rolích se mimo jiné představí Hamada Gaku, Kóra Kengo, Miho Džun, Asó Kumiko, Jadžima Akiko, Irino Miju a Fudžiwara Keidži. Poslední tři jmenovaní se dabingu anime věnují běžně.

Předloha nazvaná Sarusuberi autorky i kreslířky Sugiura Hinako vycházela v letech 1983 až 1987 v časopise Manga Sunday, který však v roce 2013 zanikl. Sugiura vypráví o nadaném a úspěšném malíři Tecuzóovi, který vejde ve známost jako Kacušika Hokusai, a jeho třetí neméně nadané dceři Oei. Za některými z nejskvělejších Tecuzóových pracích stojí právě Oei, ačkoli jí zásluhy nebyly nikdy přiznány, ale možná že to tento příběh změní…