Střet moderní armády s fantasy světem v létě

Gate+Anime+AdaptationNa oficiálních stránkách anime adaptace novely Gate: Džieitai Kanoči Nite, Kaku Tatakaeri (v překladu Brána: Japonské obranné síly zde tasily své zbraně) se minulý týden objevily nové informace. Známe tak již produkční tým a byla upřesněna i premiéra vysílání, k níž dojde v červenci. Taktéž se dole pod textem můžete podívat na nově zveřejněnou upoutávku.

Příběh začíná někdy ve 21. století v tokijské čtvrti Ginza, kde se objeví záhadná brána. Z ní začnou vycházet středověcí rytíři a množství monster. Poté, co je jejich nápor úspěšně odražen, se japonská vláda rozhodne odpovědět vysláním svých armádních složek do brány. Velitelem jedné z jednotek a zároveň protagonistou je otaku voják Jódži Ita. Ve fantaskním světě zjistí, že tamní obyvatelé jsou terorizováni drakem. Společně se svou jednotkou a jistou místní elfkou se snaží přežít ve světe, kde nebezpeční číhá na každém kroku.

Animace se zhostilo studio A-1 Pictures (Gin no Sadži, Magi). Do režisérského křesla usedl Kjógoku Takahiko (Love Live!) a scénář píše Urahata Tacuhiko (Boku wa Tomodači ga Sukunai Next, Black Bullet). Návrhy postav schůdné pro animátory zpracoval Nakai Džun (Gin no Sadži, Seiken no Blacksmith).

Autorem novely je Janai Takumi, který sám působil v japonské armádě. Poté, co ukončil svou službu, začal v roce 2006 vydávat novelu na stránkách Arcadia, kde ji publikoval až do roku 2009. V dalším roce se novela dočkala tištěné podoby díky společnosti Alpha Polis. Hlavní příběh skončil po pěti knihách, nicméně stále vychází spin-off, který má již tři knihy.

Upoutávka:

zdroje:   ANN,  Crunchyroll