Přehled jarních televizních anime sérií 2015

Jarní sezóna v japonských televizích začne už příští týden a nás tedy čeká klasická rekapitulace toho, co o těchto nových anime zatím víme. Jako vždy musím hned na úvod prohlásit, že se jedná čistě o přehled televizních sérií, tudíž zde nenajdete žádné chystané filmy, OVA ani speciály. Také jsme do přehledu opět neumisťovali anime, jež jsou primárně zaměřena na malé děti. I přesto se nám v přehledu objevilo solidních 47 sérií, z nichž sedm bude mít stopáž jednotlivých dílů kratší než deset minut. Z přehledu jsme vynechali pokračování anime Pripara a Daiya no A, jelikož plynule naváží na své předchůdce bez jakékoliv pauzy a významných změn. Každopádně se nám znovu prokazuje, že jarní sezóna patří mezi nejvíce obsazené z celého roku.

Na databázi postav Charapedia se již uskutečnila anketa o anime, na které se fanoušci v Japonsku těší nejvíce. Na nejvyšších příčkách se celkem pochopitelně objevily pokračování na již vydané anime série, kterých je mimochodem v této sezóně nemalý počet. Bronzovou příčku obsadilo se ziskem 1 107 hlasů pokračování anime Nisekoi. Na druhé místo se dostala nová řada Jahari Ore no Seišun Lovecome wa Mačigatte Iru, pro níž hlasovalo 1 287 lidí. První místo si s 1 401 hlasem vybojovalo nejnovější pokračování komediální klasiky Gintamy. Nejaktivnějším studiem tuto sezónu bylo A-1 Pictures, které se podepsalo hned pod čtyři tituly.

You Say: Jelikož manga Arslan Senki je poměrně příjemným čtením, podívám se i na anime, které však v produkci Liden Films nevzbuzuje veliké naděje. Na Kekkai Sensen od studia Bones se údajně animátoři skutečně vyřádili, proto by mohlo jít o zajímavou podívanou alespoň po visuální stránce. Mimoto mě čekají pokračování Sidonijských rytířů a Digimon Adventure.
edison23: Z nějakého mně neznámého důvodu mě zaujalo Hókago no Pleiades, doufám, že tam bude spousta roztomilých holčiček řešících úplné hovadiny. No a zkusím, jaké bude Gunslinger Stratos: The Animation. A teď trochu reality: budu rád, když dokoukám aspoň tu Přehlídku smrti.
Mirator: Z upoutávek mě nejvíce zaujalo Šokugeki no Sóma, takže na něj se určitě podívám. Dále mě láká Show by Rock!!, protože hudebních anime není nikdy dost, a špatně nevypadá ani cyberpunkový Ninja Slayer.
SiMiK: Určitě si nenechám uniknout pokračování Oregairu a láká mě také Nagato Juki-čan no Šóšicu, u které však příliš nevím, co čekat. Z nových anime mě anotací zaujalo Plastic Memories a šanci dám možná i Šokugeki no Sóma, když už čtu původní mangu.
Aurielle: Už tradičně (po kolikáté to vlastně říkám?) vsadím na zavedené tituly, tedy na jejich pokračování v této sezóně. Jmenovitě Oregairu, Fate/Stay Night, Hello!! Kiniro Mosaic a Nisekoi. Z novinek mě zaujalo Hókago no Pleiades, jsem totiž zvědavý, jak se původní jednoduchý a krátký příběh podaří studiu Gainax rozvinout do celé série. A také nejspíš vyzkouším Juki-čan a Owari no Seraph.
Matteas: Z pokračování mě nejvíce zajímá Kinmoza, Grisaia, Nanoha ViVid a samozřejmě i UBW. Z novinek pak nejvíce poutá moji pozornost Šokugeki no Sóma, u kterého si brousím zuby i na manga předlohu, a Jamada-kun to 7-nin no Madžo. Rozhodně nebudu koukat na zpotvořené postavy v Juki-čan no Šóšicu.

Vaše případné připomínky uvítáme v komentářích.

170244 Jahari Ore no Seišun Lovecome wa Mačigatte Iru. Zoku

Feel
Pokračování anime z roku 2013, které adaptovalo populární novelu autora Watariho Watarua. Její hlavní hrdina, Hikigaja Hačiman, je cynik, který si nikdy příliš neliboval v přítomnosti druhých. Ve snaze vrátit Hačimana do „správných kolejí“ ho jeho třídní učitelka přihlásí do kroužku, který si dal za cíl pomáhat druhým v nesnázích. Ten má však jen jednu členku, Jukinošitu Jukino, která si Hačimana okamžitě začne dobírat.
170481 Mahó Šódžo Lyrical Nanoha Vivid

A-1 Pictures
Příběh je volným pokračováním televizních sérií Mahó Šódžo Lyrical Nanoha a odehrává se čtyři roky po událostech poslední řady. Hlavní postavou je tentokrát ovšem Takamači Vivio, dívka, kterou Nanoha a její spolupracovníci zachránili a kterou si Nanoha později i osvojila. Vivio se setká s dívkou jménem Einhart, která je stejně jako ona potomkem vládců ze Sankt Kaiser éry, a zrodí se mezi nimi přátelství i rivalita. Vivio a Einhart se rozhodnou zúčastnit se turnaje v bojovém umění, aby se ukázalo, která z nich je silnější.
169954 Re-Kan!

Pierrot Plus
Dceřiná společnost známého studia Pierrot si přichystala adaptaci mangy, jejíž zápletka je značně podobná Kjókai no Rinne, které bude také vycházet tuto sezónu. Hlavní hrdinka Amami Hibiki má schopnost vidět duchy a další nadpřirozené síly ve svém okolí. Samotný příběh se zaměří na její běžný život, který tráví se dvěma kamarádkami.
169733 Nagato Juki-čan no Šóšicu

Satelight
Adaptace spin-off mangy k populárním novelám Suzumija Haruhi no Júucu, která se odehrává v alternativním světě původního příběhu, kde hlavní hrdinkou není Suzumija Haruhi, ale Nagato Juki. Fanoušci starší série si jistě všimnou, že se projektu tentokrát nezhostilo Kyoto Animation, nýbrž studio Satelight, a tato změna s sebou přinesla i nový vzhled postav.
168830 Denpa Kjóši TV

A-1 Pictures
Protagonista příběhu, Kagami Džuničiró, byl v mládí považován za génia. Postupně však svůj zápal do vědy přesměroval do otaku kultury. To vedlo k tomu, že se po vystudování věnoval pouze svému anime blogu a neměl žádnou práci. Najít si zaměstnání jej donutila až jeho sestra Suzune pod výhrůžkou zničení jeho sbírky figurek. Džuničiró se tak stal záskokem za učitele fyziky na střední škole, kde dříve studoval, a nečekaně se stal velice populárním kantorem.
169658 Dungeon ni Deai o Motomeru no wa Mačigatte Iru Daróka

J.C.Staff
J.C.Staff se rozhodlo zhostit adaptace čtvrté nejpopulárnější novely roku 2013. Ta nás zavede do města Orario ležícího nad rozsáhlou sítí labyrintů, kde žije také Bell Cranel. Ten je teprve nováčkem pohybujícím se v nejvyšších patrech dungeonu, když je napaden minotaurem, na kterého zde za normálních okolností nenarazíte. Život mu zachrání zkušená dobrodružka Eyes Warenstein a Bell se do ní na první pohled zamiluje.
170478 Gunslinger Stratos The Animation

A-1 Pictures
Již třetí anime v tomto přehledu od A-1 Pictures vzniklo na motivy hry od Square Enix, v níž už Japonsko jako takové neexistuje a lidé začínají trpět záhadnou nemocí, jež postupně přemění tělo nemocného na prach. Krom toho všeho se hlavní hrdina série, Tóru, ocitne v konfliktu s paralelním světem a musí tak bojovat sám proti sobě.
169576 High School DxD Born

TNK
Anime adaptující novelu High School DxD autora Išibumiho Ičieie je zpět a jistě s sebou přinese řadu vzrušujících situací pro svého hlavního hrdinu, Hjódóa Isseie. Ten si v předchozích řadách pilně budoval svůj harém a činit se jistě bude i teď. Těšit se můžete například na opilou valkýru a starší sestru Koneko.
170122 Kjókai no Rinne

Brain`s Base
Původní manga vypráví o dívce jménem Mamija Sakura. Ta se jako malá ztratila, když si hrála v lese za babiččiným domem. Naštěstí se jí podařilo najít cestu zpět, jenže od té doby je schopná vidět duchy. Začne jí to však časem vadit, obzvláště pak na střední škole. Co víc, ke všeobecnému překvapení se jednoho dne ve škole objeví Sakuřin věčně chybějící spolužák Rokudó Rinne, který není tak obyčejný, jak by se mohlo na první pohled zdát, a uvede vír událostí do pohybu.
169432 Owari no Seraph

Wit Studio
Studio Wit, jež mělo na starosti Šingeki no Kjodžin, se tentokrát ujme adaptace mangy, v níž Země byla napadená záhadným virem. Ten zabil každého infikovaného člověka staršího 13 let a přeživší se pak následně stali otroky upírů. Hlavní protagonista, chlapec Hjakuja Júičiró, se společně s dětmi ze svého sirotčince rozhodne proti upírům vzbouřit.
168780 Šokugeki no Sóma

J.C.Staff
Nové kulinářské anime nás zavede na střední školu pro extrémně nadané kuchaře, kterou dokončí pouze malé procento studentů. Tak trochu proti své vůli je na přijímací zkoušky do této instituce zapsán kvůli svému otci také Sóma, který již od mala vařil v restauraci, a tak nemá pocit, že by mu mohla škola dát něco nového. Jeho otec však jejich malou restauraci zavřel, odjel vařit po světě a Sómovi tak nezbývá nic jiného, než tuto novou výzvu statečně přijmout.
170473 Fate/Stay Night: Unlimited Blade Works (2015)

Ufotable
Druhá polovina anime, jež bylo, jak už je u Ufotable zvykem, rozděleno jednou sezónou, bude dále sledovat bitvu o Svatý grál. Pány a jejich Služebníky čekají další nelítostné souboje, ze kterých může jako vítěz povstat jen jediný.
169630 Arslan Senki (2015)

Sanzigen, Liden Films
V čele vzkvétajícího království Pars stojí bojechtivý král Andragoras, jenž silnou rukou a tvrdou vládou zajistil občanům své země jejich blahobyt. Ve svém následníkovi, mírumilovném princi Arslanovi, však vidí veliký válečník zklamání. Arslanovo pohodlí v královském paláci jde ovšem stranou, když chystá Andragoras další válečnou výpravu, na níž jej má doprovázet i syn. Král tentokráte zamýšlí vytáhnout na Lusitanii, národ náboženských fanatiků ohrožujících Pars. Před blížící se bitvou se zjevují drobná ale nepříznivá znamení, která by mohla stát zaslepeného Andragorase jeho království a dost možná i život…
167753 Baby Steps (2015)

Studio Pierrot
Po roce se vrací sportovní anime, v jehož první řadě jste mohli sledovat, kterak puntičkářský šprt Maruo Eiičiró začne navštěvovat tenisový kroužek. V něm se setká s půvabnou dívkou Takasaki Nacu, kterou nic jiného než tenis ani nezajímá. Eiičiró citelně postrádal fyzičku, a proto se snažil na své soupeře vyzrát především jejich zevrubnou analýzou a pečlivě navrženou strategií.
170394 Kekkai Sensen

Bones
V budoucnosti se nad New Yorkem objeví obrovská brána do jiné dimenze, jež vede ke zničení celé metropole. Na jejím místě vznikne nové město, které je izolované od okolního světa a ve kterém se lidé museli naučit žít s bytostmi z jiné dimenze. Protagonisté tohoto anime se snaží město chránit před všemi zločinci, ať už se jedná o upíry, démonického mága či jiné podivné bytosti.
168824 Kókaku Kidótai Arise: Alternative Architecture

Production I.G
Pro fanoušky univerza GitS si ke 25. výročí původní mangy přichystalo studio Production I.G projekt, který přepracuje starší OVA Arise a přidá k němu dvě zbrusu nové epizody. Původní příběh byl zasazen do roku 2027, kdy se Japonsko ještě vzpamatovává z války. Ve městě New Port však vybuchne bomba, a tak se rozbíhá vyšetřování, které má na starosti Aramaki Daisuke a jeho tým. Ti se setkají s geniální hackerkou Kusanagi Motoko a jeden z členů týmu začne dostávat podezření, že je do případu zapletena.
170148 Plastic Memories

Doga Kobo
Na námět Hajašiho Naotaky, jenž sepsal scénář k vizuálním novelám Steins;Gate a Robotic;Note, se rozhodlo studio Doga Kobo vytvořit anime o androidech, kteří jsou téměř k nerozeznání od obyčejných lidí. Nicméně vzhledem k dostupným technologiím je jejich životnost omezena pouze na něco málo přes 9 let. Protagonista Mizugaki Cukasa patří do týmu, jehož úkolem je stahovat z oběhu androidy na pokraji životnosti.
170459 Show by Rock!!

Bones
Anime je zasazeno do města Midi City, kde jsou nejmocnější ti, kteří dokáží svojí hudbou okouzlit masy. Hrdinky příběhu jsou členky skupiny Plasmagica, které se chtějí dostat mezi hudební špičku. Dívky vede Cyan, jež se obléká v gothic lolita stylu a na první pohled zaujme svými kočičími oušky. Mezi další členky patří například Čuču s králičíma ušima, na mobilu závislá Retoree nebo mimozemská ovce Moa. Společně soupeří s ostatními skupinami, které rovněž mají svůj unikátní styl.
169577 Tesagure! Bukacumono Spin-off Purupurun Šarumu to Asobó

Tesagure! Production
Jak lze podle průvodního obrázku vidět, nejedná se o žádný velký projekt. Anime volně naváže na dvě předcházející série, jež se zabývaly mimoškolními aktivitami skupiny studentek a jinak tomu nebude ani nyní. Animace vznikne za pomoci CGI.
163797 Uta no Prince-sama: Madži Love Revolutions

A-1 Pictures
Studio A-1 Pictures se vrací ke své zaběhnuté značce Uta no Prince-sama, jež svou inspiraci hledala ve stejnojmenné vizuální novele zaměřené na dívky od vývojáře Broccoli, v níž se hlavní protagonistka, aspirující skladatelka Haruka, dostane do školy pro budoucí zpěváky a idoly a kolem ní se začnou točit hezcí chlapci se zářnou budoucností v hudebním průmyslu.
164405 Hello!! Kiniro Mosaic

Studio Gokumi
Pokračování adaptace čtyřpanelovky, která sleduje pětici středoškolaček, z nichž jedna je Angličanka jménem Alice a jedna napůl Angličanka, napůl Japonka, která vyrůstala v Anglii. Šinobu, vzhledem připomínající japonské tradiční figurky kokeši, se jako malá při pobytu v Anglii seznámila s Alice a zamilovala se do všeho, co působí západně. Alice se zase začala zajímat o japonskou kulturu a po několika letech se opět setkala s Šinobu, když se přestěhovala do Japonska. Zároveň nastoupila na stejnou školu jako ona a začala u ní i bydlet.
163191 Kaitó Joker (2015)

Shin-Ei Animation
Pokračování anime z loňského podzimu, v němž figuruje tajemný zloděj Joker, pro kterého neexistuje nic, co by nedokázal ukrást. Putuje po světě a pomocí svých triků krade všelijaké poklady a cennosti. Všichni se jej snaží polapit, ale Joker stále uniká. Dokáže jej někdo zastavit?
168593 Mikagura Gakuen Kumikjoku

Doga Kobo
Druhé anime od Doga Kobo hledalo inspiraci v populární sérii písniček na Niconico. Ičinomija Eruna se těšila na střední, jelikož si představovala, jak bude její školní život plný roztomilých věcí. Dostala se však na školu, kde mezi sebou musejí předsedové kulturních kroužků svádět souboje a Eruna stane na nejvyšší pozici jednoho z nich.
169729 Hibike! Euphonium

Kyoto Animation
Nové anime od známého studia Kyoto Animation se zaměří na členky školního žesťového kroužku, který se každý rok v soutěžích dostával až do celonárodního kola. Několik posledních let se mu však příliš nedaří. To vše se však má již brzy změnit díky striktním pravidlům nového poradce.
166237 Gintama` (2015)

Sunrise
V pořadí již čtvrtá anime série Gintamy nás opět zavede do města Edo, kde Jorozuja, vedená Gintokim po boku svých společníků Kagurou a Šimpačim, přijímá další bláznivé pracovní nabídky, aby tato skupinka udělala ze světa lepší místo a vydělala si na nájem. Navíc se možná objeví i Džugemu Džugemu Unko Nageki Ototoi no Šin-čan no Pancu Šinpači no Džinsei Balmung Fezalion Issac Schneider Sanbun no či no Džundžó na Kandžó no Nokotta Sanbun no Ni wa Sakamuke ga Ki ni Naru Kandžó Uragiri wa Boku no Namae o Šitte Iru jó de Širanai no o Boku wa Šitte Iru Rusu Surume Medaka Kazunoko Koedame Medaka… Kono Medaka wa Sakki to Čigau Jacu Dakara Ikeno Medaka no Hó Dakara Raaju Júteimijaókimukó pepepepepepepepepepepepe Oato ga Jorošii jó de Kore nite Ošimai Bičigusomaru.
165674 Triage X

Xebec
Příběh se zaměří na skupinu sestřiček, které se po dnu stráveném boji s nemocemi i po práci zapojují do léčby, tentokrát však celé společnosti. Pod velením ředitele své domovské nemocnice založí bojovou skupinu, která si dá za cíl identifikovat „nádory“ parazitující na ostatních lidech a následně je zlikvidovat.
169987 Etotama: Eto Tamašii

Encourage Films, Shirogumi
Podrobnosti zápletky této originální série zatím nejsou známy, nicméně z dostupných upoutávek je patrné, že příběh bude sledovat dvanáct zvířat čínského zvěrokruhu. Každé z nich je přetvořeno do vzhledu roztomilé slečny a aby toho nebylo málo, má každá z těchto slečen i svou čibi podobu.
165381 Hókago no Pleiades (2015)

Gainax
Před čtyřmi lety se objevilo čtyřepizodní anime, jež bylo sponzorováno automobilkou Subaru. To se nyní vrací a objeví se rovnou na televizních obrazovkách. Příběh se zaměří na dívku Subaru, která zjistí, že její kamarádka Aoi patří do skupiny mahó šódžo dívek snažících se navrátit malou bytost do jejího domovského hvězdného systému. Sama Subaru nakonec také dostane možnost stát se mahó šódžo.
165861 Ore Monogatari!!

Madhouse
V centru dění příběhu bude stát středoškolský hromotluk se srdcem ze zlata, Góda Takeo. Ten si v poklidu se svým nejlepším kamarádem, fešákem Sunakawou Makotem, užívá života bezstarostného školáka. Jednoho dne ale ve vlaku Takeo pomůže dívce jménem Jamato Rinko od obtěžujícího delikventa, čímž se však dost možná nakopne Takeův vlastní středoškolský milostný příběh!
170215 Nisekoi:

Shaft
Druhá řada pro mangu autora Komiho Naošiho, kterou opět bude dělat studio Shaft. Ve starší sérii jste mohli sledovat, kterak se do života dědice jakuzácké rodiny připlete jedna blonďatá gorila. Ičiďžó Raku se nadále bude snažit žít svůj normální školní život, zatímco se kolem něj budou dít více čí méně šílené věci.
164994 Punch Line

MAPPA
V pořadí již druhá plnohodnotná originální produkce od stále čerstvého studia MAPPA. Režisér Uemura Jutaka se chopil zpracování ztřeštěné komedie, za jejímž scénářem stojí Učikoši Kótaró. V centru dění se nachází Iridacu Júta, jehož duše znenadání opustila tělo. Jútovy snahy navrátit se do své fyzické formy však dost možná ohrozí nejen cudnost několika dívek, ale rovnou celý svět.
170228 Saint Seija: Soul of Gold

Toei Animation, Bridge
V nové sérii z univerza Saint Seija bude světu opět hrozit veliké nebezpečí a zůstane na ztělesnění bohyně Athény a jejích ochráncích, aby jej zažehnali. Tentokráte se však k hlavnímu slovu nedostanou bronzoví světci Seija a jeho přátelé, nýbrž světci zlatí, jejichž zbroje skrývají síly znamení zvěrokruhu.
170425 Sidonia no Kiši: Daikjú Wakusei Seneki

Polygon Pictures
Rytířům vesmírné velelodi Sidonie se v minulé sérii sice podařilo odvrátit hrozbu gaunského asteroidu, ale za jakou cenu? Z několika desítek pilotů vyslaných na obtížnou misi se navrátilo pouhých devět, mezi nimiž byli i přátelé Tanikaze Nagate a Šinatose Izana. Není však všem dnům konec. Po zaslouženém odpočinku budou přeživší opět čelit novým nebezpečenstvím. Co více, možná získají nenadálého spojence, neboť se zdá, že někdejší pilot Kunato Norio spřádá vlastní plány… ovšem nikdo nemůže s jistotou říci, zdali skutečně stojí v zájmu Sidonie.
165162 Jamada-kun to 7-nin no Madžo (2015)

Liden Films
Původní manga se již dočkala adaptace ve formě dorama, nyní přijde i anime. Jamada Rjú je typickým středoškolským flákačem, který do školy často chodí pozdě, v hodinách spí a podle toho vypadají i jeho známky. Širaiši Urara je jeho přesným opakem a patří mezi nejlepší studentky na škole. Jednoho dne se ale stane menší nehoda, jejímž důsledkem si vymění svá těla.
168434 Eikoku Ikke, Nihon o Taberu

Fanworks
Televizní stanice NHK si připravila animovaný pořad, který zadaptuje knihu Sushi and Beyond britského autora Michaela Bootha. Jak už název napovídá, autor knihy projezdil nejrůznější části Japonska a setkával se s tamní kuchyní.
169696 Ninja Slayer From Animation

Trigger
Studio, jež stálo za Kill La Kill, bude v této sezóně hledat inspiraci v novele, jejíž děj se odehrává v dystopickém měste Neo Saitama, ve kterém mezi nindži probíhají boje o území a moc. Při jedné z těchto potyček zemře i rodina hlavního hrdiny, Fudžikidóa Kendžiho. To jej nenechá chladným a rozhodne se pomstít vrahům své rodiny.
166710 Grisaia no Rakuen

Frontier Works, 8bit
Ještě před premiérou tohoto anime se diváci dočkají jednodílného speciálu Grisaia no Meikjú. Oba tyto projekty navazují na anime z podzimu loňského roku, v níž hlavní hrdina Kazami Júdži nastoupil na školu, kde je kromě něj jen pět dalších studentek. Nejedná se samozřejmě o jen tak nějakou obyčejnou školu, i když na první pohled se kromě počtu studentů od normální školy příliš neliší. Všichni studenti ve škole bydlí, a tak se nevyhnutelně Júdži s ostatními sbližuje a postupně zjišťuje, co se v jejich životě přihodilo, že skončily na opuštěném místě odříznuté od zbytku světa a společnosti. Júdži se samozřejmě také liší od obyčejného středoškoláka a jeho příchodem se řada věcí dá do chodu.
170458 Pikaia!

Production I.G, NHK, OLM
Anime vzniklo pro televizní stanici NHK, která ho bude vysílat jako naučný program. Příběh se bude odehrávat v budoucnosti, kdy se Země stala již neobyvatelnou a lidstvo ji tak muselo opustit a vydat se ke hvězdám. Hlavní hrdinové Vince a Hana pracují na projektu, který by měl Zemi navrátit do období prvohor.
169880 Digimon Adventure Tri.

Toei Animation
Když bylo Taičimu jedenáct let, dostal se i se svými přáteli do světa obývaného zvláštními tvory schopnými okamžité a dočasné evoluce. Dětem i jejich nově nalezeným příšerkovým kamarádům se podařilo tamní i lidský svět ochránit před velikým zlem. O dva roky později sledoval Taiči, jak se totéž povedlo nové generaci. A nyní je Taiči již na střední, ale zdá se, že osud si pro něj připravil další dobrodružství.
170172 Funašši no Funafunafuna Hijori

Asahi Production
První kraťas bude sledovat maskota tokijské městské části Funabaši, který se jmenuje Funašši. Název anime by se dal přeložit jako Funaššiho život bez cíle, takže se zde asi žádné pořádné zápletky nedočkáte.
166427 Danna ga Nani o Itteiruka Wakaranai Ken 2 Sureme

Seven
Anime ve své první řadě sledovalo manžele Kaoru a Hadžimeho. Kaoru je tvrdě pracující zaměstnankyně kanceláře blíže nespecifikované firmy, kouří a má ráda alkohol. Na druhou stranu Hadžime je čistokrevný otaku, který málo vychází z domu a živí se provozováním stránky publikující shrnutí zajímavých příspěvků z 2chanu a Twitteru. Příběh sleduje každodenní život tohoto páru, který nemá na první, ba ani na druhý pohled skoro nic společného, ale spojuje je vzájemná láska.
169446 Vampire Holmes

Další z kraťasů je adaptací hry pro smartphony, jejíž hlavním hrdinou je Holmes. Byť je podobně jako jeho známý jmenovec detektivem, na rozdíl od něj neřeší záhady. Dal se totiž na dráhu lovce upírů.
168818 Ame-iro Cocoa

EMT²
Toto kratší anime bude sledovat prváka na vysoké, Tokuru Aoiho, který si sežene brigádu v kavárně Rainy Colour. Tato práce ho přivede mezi nové lidi, s nimiž si užije spoustu zábavy.
168240 Bar Kiraware Jasai

Gathering
Adaptace čtyřpanelovky, jež k baru posadila nejrůznější zeleninu, kterou děti nerady jí, dospělí se jí štítí a obecně smrdí. Jak to tak v baru chodí, zelenina bude popíjet a bavit se o svých starostech.
165993 Takamija Nasuno Desu!

Millepensee
Studio Millepensee se rozhodlo kromě níže popsaného pokračování Teekjú udělat také adaptaci pro její spin-off mangu, která se soustředí hlavně na Takamiju Nasuno, jednu ze čtyř protagonistek, která sice vůbec netuší, jak hrát tenis, jistou výjimečnost jí však dodává fakt, že pochází z extrémně bohaté rodiny.
165994 Teekjú (2015)

Millepensee
Nová série hledající inspiraci v manze autora Roots, která sleduje osudy čtyř členek školního tenisového klubu. I přes toto sportovní zasazení se dívky k samotné hře prakticky nedostanou, a když už ano, běžný tenis to rozhodně nepřipomíná.
169105 Urawa no Usagi-čan

Grooove, Glovision, Harappa, A-Real
V kratičkém anime, jež vzniklo za účelem propagace městské části Urawa v Saitamě, bude vystupovat hned osm středoškolaček, jmenovitě Usagi, Tokiwa, Minami, Sakura, Midori, Kodžika, Saiko a Misono. Děj by měl být o jejich běžném městském životě.