Onepunch-Man zlikviduje televizi

Onepunch-Man v01 - 000aNové číslo časopisu Šúkan Young Jump informovalo o nadcházející televizní animované adaptaci mangy, která se sice na jeho stránkách neobjevuje, avšak je pod záštitou Young Jumpu k dispozici digitálně a zdarma. Jedná se o titul Onepunch-Man kreslíře Muraty Júsukeho (Eyeshield 21). Ani tento počin však není přímo originál, vychází totiž ze stejnojmenného webového komiksu tvůrce, který si říká ONE. ONE začal svou verzi vydávat v roce 2009. Série rychle získala na popularitě a v roce 2012 začal s požehnáním původního autora na své verzi, která věrně zrcadlí originál, pracovat právě Murata.

Bližší informace o tvůrčím týmu a obsazení nadcházející adaptace by měly být oznámeny na tokijské akci Anime Japan 2015, která se koná 20. až 22. března. Murata k oznámení dodal, že chtěl tu radostnou zprávu okamžitě sám skrze svůj twitter účet vykřičet do světa, ale bohužel mu to nebylo umožněno a musel počkat až se zpráva dostane ven jinými cestami, které producenti považují za vhodnější. ONE se vyjádřil, že se účastní produkce anime.

V hlavní roli superhrdinského příběhu stojí Onepunch-Man, který trénoval tak usilovně, až mu vypadaly všechny vlasy a dokáže kteréhokoliv nepřítele vyřídit jedinou ranou. Jenomže právě to ho tolik trápí, poněvadž vybíjení záporáků se mu stalo nezajímavou rutinou a pořádný soupeř se ne a ne ukázat. Muratova manga doposud vydala materiálu na sedm tištěných svazků, jejichž společný náklad převýšil čtyři a půl milionu výtisků. Vydání osmého svazku je naplánováno na 3. dubna.

zdroj:   Yaraon