Kono Sekai se snaží rozhýbat produkci

konosekaiV srpnu roku 2012 bylo oficiálně oznámeno, že se manga Kono Sekai no Katasumi ni (v překladu „V koutě našeho světa“) autorky Kóno Fumio dočká animované filmové adaptace. Tvůrčí tým však doposud nebyl schopen naplno rozběhnout produkci, neboť nesehnal dostatek finančních prostředků. To se však pokouší změnit rozjetím kampaně skrze službu Makuake, která umožňuje, aby film financovala veřejnost. Makuake je do značné míry obrazem amerického Kickstarteru. Možnost přispívat byla oficiálně otevřena 9. března a potrvá celkem osmdesát dní. Za cíl si klade vybrat dvacet milionů jenů, což v přepočtu činí přibližně čtyři miliony korun. Během prvního dne poslali přispěvatelé téměř devět milionů jenů.

Režisérem i scénáristou projektu je Katabuči Sunao, jehož dřívější tvorba zahrnuje seriály Black Lagoon a Meiken Lassie. Animační práci by mělo obstarat studio MAPPA, které v poslední době pracovalo například na seriálech Zankjó no Terror, Šingeki no Bahamut: Genesis a stále se vysílajícím Garo: Honó no Kokuin. Společnost GENCO vede produkci a vyjádřila zájem uvést film do kin již během příštího roku.

Předloha vycházela od ledna roku 2007 do ledna roku 2009 v týdeníku Manga Action (Lupin Sansei, Old Boy), jejž publikuje nakladatelství Futabaša. Celkem vydala materiálu na tři svazky. V roce 2011 se manga dočkala zadaptování do formy hraného televizního filmu. Příběh sleduje Urano Suzu, která se čerstvě provdala za Hódžóa Šúsakua, k jehož rodině v Kure se nyní stěhuje. Zde jí nastává nový život, který bude možná obtížnější, než by se mohlo zdát, zvláště když se píše rok 1944 a svět se stále nachází ve víru Druhé světové války.