Chystá se animovaná adaptace Drifters

drif01Obálka květnového čísla měsíčníku Young King OURs (Aiki, Spirit Circle, World Embryo), jejž publikuje nakladatelství Šónen Gahoša, oznámila, že se jedna z jeho sérií dočká animované adaptace. Jedná se o mangu Drifters (v překladu „Tuláci“), již píše i kreslí Hirano Kóta, který má na svědomí i mangu Hellsing. Bližší informace v současné chvíli nejsou k dispozici. Autor předlohy se na svém twitter účtu zmínil, že se adaptace jeho díla zatím nachází v raných stádiích pre-produkce. Prozatím nepočítá s tím, že by anime mělo začít jakoukoli formou vycházet ještě letos.

Nebude to však poprvé, co se Drifters dočká animovaného rozpohybování. K závěrečné epizodě OVA série Hellsing byla přibalena sto padesátivteřinová upoutávka právě na mangu Drifters. Kraťas vznikl pod dohledem Nakamoriho Rjódžiho. Miura Kazuja a Komine Masajuri se postarali o režii visuální stránky, zatímco Išii Jasuši složil hudební doprovod.

Původní manga začala vycházet v roce 2009 a doposud vydala materiálu na čtyři svazky, přičemž ten poslední vyšel minulý rok v říjnu. V centru dění stojí Tojohisa Šimazu, který je zabit v Bitvě u Sekigahary. Po své smrti se dostává do odlišného světa, jehož původní obyvatelé povolali mnohé velké figury naší historie, aby vedli válku proti nepřátelům, kteří se snaží uchvátit svět. Ti však též sestávají z velikánů historie, jenomže těch, co se z nenávisti k lidem vzdali vlastního lidství.