Ušio to Tora znovu v animované podobě

ushiototora01Uniklé fotky nadcházejícího čísla časopisu Šúkan Šónen Sunday daly světu vědět, že se chystá adaptace mangy, která se před lety pravidelně objevovala na stránkách daného časopisu. Číslo půjde oficiálně do prodeje až ve středu 4. února. Jedná se o mangu s názvem Ušio to Tora autora Fudžity Kazuhira, mezi jehož další díla patří například Springald a Džagan wa Gačirin ni Tobu. Již ukončený příběh, který vycházel v letech 1990 až 1996, čítá celkem čtyřiatřicet svazků.

Adaptace bude mít formu televizní série, jež si odbude premiéru letos v létě. Na režijní sesli usedne Nišimura Satoši (Hadžime no Ippo, Trigun). Sepsání scénáře se chopí Inóe Tošiki (Death Note, Jawara!). Návrhy postav obstará Mori Tomoko, jejíž dosavadní zkušenosti sestávají z animační práce. Jako pomocná návrhářka postav pracovala pouze na sérii Fight Ippacu! Džúden-čan!! Produkčně sérii zaštítí společnosti MAPPA (Zankjó no Terror, Šingeki no Bahamut) a studio VLON. Manga se již dříve dočkala desetiepizodní OVA série.

Příběh se soustředí na chlapce jménem Ušio, jehož rodina spravuje šintoistickou svatyni, v níž přebývá zapečetěný démon. Jednoho dne se Ušiovi podaří prolomit pečeť místnosti, kde je démon uvězněn mocným kopím, které omezuje jeho moc a zabraňuje mu v pohybu. Odhalená přítomnost ďábelské esence však do města v blízkosti svatyně začne přitahovat další nebezpečná stvoření. Chlapec je tedy nucen s uvězněným démonem uzavřít dohodu o jeho propuštění výměnou za ochranu svatyně i města.

zdroj:   Yaraon