První informace k Charlotte

coytnJak bylo v prosinci přislíbeno, konkrétnější informace k novému anime studia Key, Charlotte, přineslo minulý týden březnové číslo časopisu Dengeki G’s Magazine. Objevil se zde jak popis světa, do kterého bude příběh zasazen, tak profily (viz galerie) čtveřice hlavních postav. Zároveň tak byly vyvráceny spekulace o tom, že by toto anime mohlo navazovat na předchozí originální počin od studia Visual Art’s/Key, Angel Beats!.

Děj Charlotte se bude odehrávat ve světě, v němž malé procento dospívajících získá během puberty nadpřirozené schopnosti. Pro vzdělávání těchto jedinců slouží speciální střední škola Hoši no Umi, jejímiž studenty jsou i čtyři protagonisté. Ti zde založí studentskou radu, jejímž posláním je pomáhat ostatním s problémy, ke kterým při získání oněch nadpřirozených schopností nevyhnutelně dochází. Zmíněnou čtveřici tvoří Otosaka Jú, Tomori Nao, Takadžó Džódžiró a Nišimori Jusa.

by se dal označit za delikventa. Je hrubý, nepříliš inteligentní a studiem se protlouká jen díky svojí schopnosti proniknout na pět vteřin do cizího těla, které využívá k opisování od třídních premiantů.

Poněkud sebestředná, ale zato pracovitá Nao je prezidentkou studentské rady a pomocí své speciální schopnosti se dokáže „vymazat“ ze zorného pole vybrané osoby. Kromě toho je fanynkou hudební skupiny ZHIEND a často používá videokameru, která se s ní objevila i na této prvotní ilustraci.

Džódžiró se dokáže pohybovat tak vysokou rychlostí, až to připomíná spíše teleportaci. Na druhou stranu však neumí v této rychlosti včas zastavit, a tak pod oblečením nosí ochrannou výstroj. Je velkým obdivovatelem Jusy.

Jusa je zpěvačkou skupiny How-Low-Hello, tak trochu idol a v neposlední řadě médium, jež umí komunikovat se záhrobím. Nicméně ani Jusa nemá tuto schopnost úplně pod kontrolou, takže se občas nahodile „připojuje“ na svoji mrtvou starší sestru. Když se tak stane, změní se barva jejích očí na červenou.

Nedílnou součástí Angel Beats! byla originální dívčí skupina Girls Dead Monster. V Charlotte se takové skupiny objeví rovnou dvě. ZHIEND je popsána jako post-rocková zahraniční kapela s frontmankou jménem Sarah. Texty jejich songů budou kompletně v angličtině a jejich autorem bude přímo Maeda Džun. Pan Maeda se postará rovněž o texty druhé hudební skupiny, How-Low-Hello, a v tomto případě k nim složí i hudbu.