I filmová plátna budou čelit švábí hrozbě

charaNové číslo manga časopisu Šúkan Young Jump dalo světu vědět o chystané adaptaci jedné z jeho aktuálně vycházejících sérií. Jde o mangu zvanou Terra ForMars, za jejímž příběhem stojí Sasuga Jú a kresbou Tačibana Keniči. Ta bude nyní převedena do podoby hraného filmu. Titul se minulý rok dočkal dvou animovaných projektů, přičemž každý se věnoval odlišné příběhové části, jejichž komerční úspěch však zůstal, navzdory populární předloze, za očekáváním. Producenti už stačili otevřít oficiální webové stránky.

Režisérem snímku se stane Miike Takaši, který již má s filmovými ztvárněními mang své zkušenosti. Například v roce 2001 se chopil příběhu Jamamota Hidea nazvaného Korošija Iči. V roce 2007 režíroval Crows Zero, který vychází z mangy Crows autora i kreslíře Takahashiho Hiroshiho. Loni šel do kin jeho film Kami-sama no Iu Tóri založený na stejnojmenné manze autora Kanešira Munejukiho a kreslíře Fudžimury Akedžiho. Preprodukční fáze Terra ForMars zabrala podle slov režiséra celé dva roky. Natáčení by mělo začít letos v průběhu května. Výsledný film by se měl do kin dostat příští rok.

Jak praví tradice, oba autoři původního díla vyjádřili nadšení pro nadcházející adaptaci a samotný režisér přislíbil, že udělá všechno pro to, aby se mu podařilo natočit co nejlepší film. Úspěšná předloha doposud čítá jedenáct svazků, jejichž společný náklad již stačil převýšit deset milionů výtisků. Dvanáctý svazek vyjde 19. února. Příběh o válce na Marsu mezi geneticky upravenými lidmi a evolučně pokročilými šváby inspiroval několik vedlejších mang, novel a sborných biologických knih rozebírající živočichy, jejichž schopnosti hrají v dění nějakou roli.