Figurkové novinky ze zimního Wonfesu

wf15wV neděli 8. února se opět konala zimní část Wonder Festivalu, tedy akce, na které všichni více i méně známí figurkoví výrobci pravidelně odhalují svoje nejčerstvější novinky pro následujícího půl roku. Mám-li být upřímný, osobně mě tento Wonfes v porovnání s těmi předchozími poněkud zklamal. U ne zrovna mála figurek, jež mě v létě zaujaly, nedošlo za onen půlrok k žádnému posunu a stále tak zůstávají ve formě oznámení či nenabarveného prototypu. Zároveň mě nemile překvapila absence figurek některých hlavních postav z nedávno skončených anime sérií. Tajně jsem doufal například v Tósaku Rin z Fate/Stay Night (2014) nebo trapa Kirita a Konno Júki z druhé řady SAO.

Největší pozornosti se jako obvykle těšila jedna z nově představených figurek od Good Smile Company. Jednalo se o novou Saber Alter (úvodní obrázek) a při pohledu na jména tvůrců se není čemu divit. Coby její předloha posloužila ilustrace od Fukeho Rjóheie (aka huke), který je rovněž tvůrcem dobře známé originální postavy Black★Rock Shooter i autorem vzhledu postav ve vizuální novele Steins;Gate. O zhotovení prototypu se následně postaral Kiking. Stejná dvojice má na svědomí tuto figurku Insane Black★Rock Shooter, jejíž aktuální tržní hodnota se po dvou letech od vydání pohybuje kolem třiceti tisíc jenů, což je více než dvojnásobek ceny, za kterou se původně prodávala.

Na výstavní ploše GSC byl dále k vidění např. nabarvený prototyp „nepotopitelného“ torpédoborce Šigure v Kai Ni provedení nebo Nendoroid největší bitevní lodě v historii lidstva, Yamato. Stejně jako v létě bylo hodně nových produktů tohoto výrobce i jeho partnerských společností oznámeno pomocí velké grafické vývěsky, na které se mimo jiné objevily další tři KanColle Nendoroidi (Hoppó Seiki, CL Ojodo a anime verze DD Fubuki) a měřítkové figurky těžkých křižníků Takao a Atago v podání Max Factory. Představen byl i model (skutečného) torpédoborce Šimakaze v měřítku 1 : 350, jehož součástí bude stejnojmenná kanmusu v měřítku 1 : 20.

Také tento Wonder Festival byl hodně ve znamení Kantai Collection, nicméně na svoje si přišly i ostatní populární tituly a postavy. Velké oblibě se těší zejména Sinon, u které stále přibývají další a další figurková zpracování. Podobně je tomu i v případě Super Pochaco, jež se pomalu stává rovnocennou soupeřkou svojí služebně starší (a štíhlejší) kolegyně Super Sonico. A kapitola sama pro sebe je samozřejmě projekt Love Live!, u kterého nové figurky rostou jako houby po dešti. Největším plenitelem peněženek Love Liverů se pravděpodobně stane společnost Alter, která na Wonfesu vedle Maki a Kotori, na které již byly otevřeny předobjednávky, ukázala nabarvený prototyp Rin, jenž zatím existoval pouze na obrázku. Kromě toho byla oznámena zbrusu nová Nico, která bude rovněž vycházet ze hry LLSIF, konkrétně z této vánoční promo SR karty.

I tentokrát připomínám, že v galerii naleznete pouze naprosté (a velice subjektivně vybrané) minimum toho, co bylo na eventu k vidění. Chcete-li vidět více, navštivte články označené štítkem WF2015冬 na Akiba HOBBY, Wonder Festival na blogu eshopu AmiAmi a pokud vám nevadí opakující se snímky, hledejte na Twitteru pomocí hashtagu #wf2015w.