Druhá série anime K na podzim

kprojektSpolečnost King Record minulý týden zveřejnila první upoutávku k připravované druhé řadě anime K. V ní můžeme mimo jiné spatřit oznámení, že se této série dočkáme již v letošní podzimní sezóně.

Upoutávka rovněž nastínila něco málo ohledně produkčního týmu, kde se zatím žádné překvapení neděje. Animaci si opět vzalo na starost studio GoHands a do režisérského křesla znovu usedne Suzuki Šingo. Dá se předpokládat, že změny nenastanou ani v obsazení seijú.

Jelikož se jedná o originální anime a ohledně děje se zatím informace neobjevily, dá se pouze spekulovat, o čem tento nový projekt bude. Nicméně můžeme očekávat, že stejně jako první série a film bude i druhá řada sledovat osud středoškoláka Šira.

Kromě animované tvorby existuje i několik mang odehrávajících se ve stejném univerzu. Mangy K: Memory of Red, K: Stray Dog a K: Days of Blue jsou kratšího charakteru (1-3 svazky) a popisují události před první sérií anime. Kromě toho ještě stále vychází manga K: The First, která adaptuje události anime. A aby toho nebylo málo, tak ještě vychází od konce minulého roku K: Countdown, která má spojovat děj mezi filmem a druhou sérií.
http://www.youtube.com/watch?v=s_DV3tTn_AQ