Bližší informace k anime Nagato Juki-čan no Šóšicu

Nagato Yuki-chan no ShoushitsuJiž dříve jsme vás informovali o plánované anime adaptaci Nagato Juki-čan no Šóšicu, spin-off mangy k populární sérii Suzumija Haruhi no Júucu. Od té doby se objevilo několik nových informací, včetně té, že se Nagato Juki-čan objeví na televizních obrazovkách na jaře tohoto roku. Producenti anime dříve publikovali nové informace o Nagato Juki-čan anime na webových stránkách Haruhi série, ale nyní již má i toto nové anime své vlastní webové stránky a svůj vlastní Twitter účet.

Na rozdíl od Haruhi anime, Nagato Juki-čan no Šóšicu vzniká u studia Satelight, což s sebou přináší i nový design postav, který se zrodil z ruky Itó Ikuko (Asatte no Hókó, AKB0048), která je také hlavní režisérkou animace. Celkovou kompozici scénáře připravila Mačida Tóko (Lucky Star, Ókami Kakuši, THE iDOLM@STER) a režii celého anime má na starost Wada Džuniči, pro něhož je to premiéra v této roli.

První diváci uvidí počáteční epizodu anime 22. března na předpremiérové akci v kině Kadokawa Cinema Šindžuku. Její součástí bude také talkshow seijú, kteří si zopakují své role i v tomto anime. Z hlavních postav budou chybět seijú Suzumije Haruhi a Icuki Koizumiho, tedy Hirano Aja a Ono Daisuke. Naopak ohlášení jsou Sugita Tomokazu (Kjon), Čihara Minori (Nagato Juki), Kuwatani Nacuko (Asakura Rjóko), Gotó Júko (Asahina Mikuru), Macuoka Juki (Curuja) a jako moderátoři Širaiši Minoru (Taniguči) a Macumoto Megumi (Kunikida).