ARIA se po sedmi letech vrací

ARIA The AVVENIREPoslední ze tří řad anime ARIA, adaptovaného ze stejnojmenné mangy od autorky Amano Kozue, se na televizních obrazovkách představila na začátku roku 2008 a od jejího vysílání tedy uběhlo již sedm let. ARIA ovšem ještě neřekla své poslední sbohem a nově založený oficiální Twitter účet, Facebooková stránka a také oficiální stránky přinesly zprávu, že je v produkci nové dílo s názvem ARIA The AVVENIRE. Tvorbu anime má na starosti studio TYO Animations, které vzniklo sloučením dvou animačních studií společnosti TYO, jednou z nichž bylo studio Hal Film Works, které vyrobilo první tři řady anime adaptace ARIA. Hlavním režisérem a scénáristou bude opět Sató Džuniči. Tvůrcem designu postav je Ondži Masajuki, který byl hlavním režisérem animace u ARIA The ORIGINATION. Posledním z tvůrců, kteří jsou zatím oznámení, je Jošida Reiko, která se zhostí práce dílčí scénáristky.

26. září tohoto roku se uskuteční akce, během které proběhne promítání anime ARIA The AVVENIRE či jeho části, bude-li se jednat o plnohodnotnou televizní sérii. Producenti anime ARIA také k potěšení mnohých fanoušků oznámili, že všechny tři odvysílané řady anime, ARIA The ANIMATION, ARIA The NATURAL a ARIA The ORIGINATION, budou vydány na Bluray discích.

ARIA se odehrává ve 24. století ve městě Neo-Venezia na planetě Aqua, před terraformací známé jako Mars. Neo-Venezia je kopií pozemských Benátek a ve městě jsou místo ulic kanály, po kterých se lidé přepravují na gondolách. Na začátku příběhu přilétá hlavní postava Akari z planety Manhome, dříve známé pod jménem Země, aby se stala učednicí v Aria Company, jedné ze tří nejlepších průvodcovských společností v Neo-Venezii. Akariným snem je stát se undine, gondoliérkou, která vykonává funkci průvodce po krásách a tajích malebného a poklidného města. Zdali bude nové anime adaptací obsahu, který nebyl využit v předchozích třech řadách či se bude jednat o nové příhody neobsažené v manze, zatím není jasné.