Arslan Senki v televizi

arslan-animeNejsou tomu ještě ani dva roky, co jsme informovali o startu mangy nazvané Arslan Senki (v překladu „Arslanovy války“), která se brzy dočká své animované adaptace. Jednat se bude o seriál, jež si premiéru odbude na televizní stanici MBS. Konkrétně půjde o časový slot v neděli v 17:00. Vysílání zahájí letos v dubnu a vzhledem ke zvolenému vysílacímu času nová série zřejmě vystřídá aktuálně se vysílající anime Nanacu no Taizai.

Kromě prvního dokončeného propagačního materiálu (viz obrázek novinky) byla zveřejněna i jména tvůrčího týmu, který rozpohybuje kresby z předlohy. Režie se ujme Abe Norijuki, jehož práci mohli posoudit diváci sérií Great Teacher Onizuka a Kurošicudži: Book of Circus. Scénář dostane na práci Uezu Makoto, který nabral zkušenosti například s adaptacemi Učú Kjódai a nedávno ukončenou Akame ga Kill!. Návrhy postav schůdné pro animátory obstará Ogiso Šingo, jenž si obdobnou práci mohl vyzkoušet jako zástupný návrhář postav pro série Ajaši no Ceres a Bleach. Na další jména si budeme muset počkat. Stejně tak na oznámení hlasového obsazení a animačního studia.

Manga kreslířky Arakawy Hiromu doposud čítá osmnáct kapitol posléze publikovaných ve dvou sborných svazcích. Oficiální vydání třetího svazku je zatím naplánováno na 9. února. Adaptace vychází ze stejnojmenné knižní série spisovatele Tanaky Jošikiho. Nejčerstvější (již čtrnáctý) přírůstek vyšel minulý rok v květnu. MBS začala v neděli 4. ledna vysílat krátkou upoutávku, která však nepřináší žádné skutečné záběry z produkce.