V Japonsku rozkvete nový Nendoroid Třešnové Miku

smnbijJe tomu už přes dva a půl roku, co figurkový výrobce Good Smile Company představil Nendoroida č. 274, Hacune Miku v jejím zbrusu novém jarním vzhledu. Sakura Miku byla velice pozitivně přijata a díky exkluzivnímu vydání a omezenému počtu kusů vycházejícího z počtu předobjednávek si její nendoroidí figurka dodnes drží stálou hodnotu. To se ale pravděpodobně brzy změní, neboť přichází její nástupce, Nendoroid Sakura Miku: Bloomed in Japan.

Zatímco vzhled nendoroidí Snow Miku se každým rokem mění, Sakura Miku prošla de facto jen faceliftem. Vedle kloubů (u kterých se přešlo na aktuální typ Nendoroid 2.0) se změnily detaily, jako jsou spony ve vlasech či barva sluchátek, a změn doznalo také příslušenství, kde například šťastný výraz a k němu patřící onigiri nahradil neméně roztomilý (snad i lehce opilý) obličej a láhev amazake. Vlasy jsou celé vyrobeny z částečně průhledného plastu, což jim s nově použitým teplejším odstínem růžové barvy dodává zajímavý krémový vzhled. Ani zmíněné vlásenky ve tvaru třešní nezmizely tak docela. Miku má jimi nyní sepnuté konce svých pletených copů, které jsou rovněž novinkou v příslušenství tohoto Nendoroida.

Přestože se jedná o japonské produkty, výroba drtivé většiny figurek se z pochopitelných důvodů realizuje v Číně. Jedním z nežádoucích důsledků této skutečnosti je žel obrovská produkce nekvalitních čínských plagiátů, které následně končí třeba i na českých conech. U prvního Nendoroida Třešňové Miku se objevilo hned několik padělků, a to dokonce ještě před otevřením předobjednávek na originál. U jeho nové verze by tomu však mělo být jinak. Jak napovídá sám přídomek „Bloomed in Japan“, tento Nendoroid bude vyrobený v Japonsku, konkrétně v nově otevřené továrně Lucky Factory nacházející se ve městě Kurajoši (prefektura Tottori), která patří přímo GSC.

Nendoroida Sakura Miku: Bloomed in Japan, jenž bude zároveň jubilejní 500. figurkou nendoroidí série, je možné si pořídit opět pouze na oficiálním eshopu Good Smile Company. Původní předobjednávková lhůta byla optimisticky stanovena od 5. do 12. prosince, nicméně všechny předobjednávky byly rozebrány již během první hodiny. Těžko říci, zda se jednalo o podcenění zájmu, předpokládaný nižší objem produkce japonské továrny či klasický marketingový tah. V každém případě byly dnes předobjednávky znovu otevřeny. Nová Třešňová Miku stojí klasických 4 500 jenů s paušální cenou poštovného ve výši 2 000 jenů. Dohromady tedy vyjde na 6 500 jenů (1 210 Kč). Nelze ji kombinovat s jinými objednávkami a platí u ní omezení jednoho kusu na osobu. K těm, kdo si ji stačili zarezervovat v první várce, by se měla dostat již v březnu, všem ostatním potom zasílána postupně od dubna.