Nové hudební anime od Kyoto Animation

hibike_euphoriumKe konci minulého týdne byly spuštěny oficiální stránky k chystané anime adaptaci novely Hibike! Euphonium, kde jsou uvedeny jak podrobnosti o anime, tak i první upoutávka, která potvrzuje začátek vysílání v dubnu příštího roku.

Animace se ujme studio Kyoto Animation, které stojí například za anime K-On!, jehož protagonistky taktéž byly členky hudebního klubu. Režie se ujal Išihara Tacuja (Clannad, Kanon, Ničidžó), scénař sepisuje Hanada Džukki (No Game No Life, Kjókai no Kanata) a za vzhledem postav stojí Ikeda Šóko (Suzumija Haruhi no Júucu).

Protagonistkami příběhu jsou členky školního žesťového klubu, který se každý rok v soutěžích dostával až do celonárodního kola, ale několik posledních let se mu moc nedařilo. To se ale má změnit díky striktním pravidlům nového poradce.

Autorkou novely je Takeda Ajano, která ji publikovala před rokem. Její první novela, Kjó, Kimi to Iki wo Suru, jí navíc vynesla nominaci v soutěži Love Story Prize, jejímž cílem je odhalit nové talentované spisovatele.

V první upoutávce podkreslené jazzovou skladbou si můžete prohlédnout hlavní postavy společně s jejich nástroji – baryton, tuba, kontrabas a trumpeta.

zdroj:   ANN