Dódžin manga Sore ga Seijú se dočká anime adaptace

soregaseiyuuDódžin manga Sore ga Seijú, jejíž obsah vymýšlí seijú Asano Masumi (Asakaze Risa, Sonsaku Hakufu) a o finální kresbu se stará mangaka Hata Kendžiró (Hajate no Gotoku), bude zadaptována do televizní anime série. Bližší podrobnosti o tom, kdy se anime dostane na televizní obrazovky, jestli se bude jednat o pětiminutovky a jaké animační studio bude mít adaptaci na starost, zatím zveřejněny nebyly.

Sore ga Seijú je jonkoma manga, která sleduje osudy několika začínajících seijú a mimoto občas nakoukne i do života jejich zkušenějších kolegů, manažerů či dalších přidružených lidí. Každý týden vychází na webových stránkách dódžin skupiny Hadžimemašite, kterou Asano a Hata společně tvoří, nový díl mangy o délce jedné jonkomy, který si může kdokoliv zdarma přečíst. Mimoto navíc na Comiketu pravidelně Hadžimemašite vydávají dódžinši jonkoma mangu s novými příběhy a tématy, které nebyly zveřejněny na internetu. Obsah mangy je založen na skutečných událostech, běžných příhodách a každodenních činnostech v životě seijú, neboť Asano čerpá ze svých vlastních zkušeností, které za svou již patnáct let dlouhou kariéru načerpala, a z příhod či návrhů jejích kolegyň a kolegů. Věrně tak zachycuje a popisuje život lidí, kteří čerstvě vstupují či již dlouhá léta působí v seijú průmyslu.

Aktualizace (14. 1. 2015): Na nově založených oficiálních stránkách bylo potvrzeno, že si svou premiéru anime odbyde v letošní letní sezóně a jeho produkce se ujalo studio Gonzo, jež dříve pracovalo například na Fullmetal Panic! či NHK ni Jókoso!.