Robotický imóto vysavač

ccrbivRobotické vysavače nejsou na trhu rozhodně žádnou novinkou, ale teprve až Sharp napadlo přizpůsobit tento kus elektroniky preferencím japonských otaku. Do 15. prosince bude tento výrobce prostřednictvím svého oficálního eshopu přijímat předobjednávky na limitovanou edici oblíbeného vysavače COCOROBO ve verzi mladší sestřičky.

Nekomerční prototyp této verze ukázal Sharp v březnu a její sériová výroba dostala zelenou na základě mnoha pozitivních ohlasů. Hlavní předností vysavače COCOROBO je bezesporu jeho namluvení, což v případě imóto edice platí dvojnásobně. Zatímco původní model ovládá jen základní fráze, Cocorobo-čan mluví jako každá správná (a lehce cundere) imóto. Hlas jí propůjčila sedmnáctiletá seijú Kido Ibuki, jejíž dosavadní kariéra se namlouváním mladších sester jen hemží. Vedle úklidu tak může tento robotický vysavač svého majitele roztomilým způsobem budit, hlásit mu aktuální počasí, reagovat na hlasové povely a do určité míry i vést dialog.

O ilustrace moe maskota COCOROBO se postaral Šimocuki Kinusa. Cocorobo-čan pochází z prefektury Aomori, ráda rybaří, povídá si a jí (nejraději má sašimi). Vedle ní se ve vysavači skrývá i její kočka Cloud-čan, která umí předčítat novinkové zprávy společnosti Sharp. Na Cocorobo-čan v akci se můžete podívat níže. Na druhém videu potom Kido Ibuki vysavač představuje.

Zájemci o Premium COCOROBO <imóto Ver.> budou ovšem muset sáhnout trochu hlouběji do kapsy. Jeho cena totiž činí 148 000 jenů (28 000 korun). Sharp bude objednávky odesílat 16. ledna.