Rinne míří do televize

news_xlarge_anime-rinne-visualManga Kjókai no Rinne se dočká animované adaptace. Definitivně to potvrdil přebal 23. svazku, který vychází v úterý 18. listopadu, jehož fotky však internetem kolují již nyní. O adaptaci do anime se začalo vážně spekulovat, když poslední číslo časopisu Šúkan Šónen Sunday, kde Rinne vychází, lákalo na „extrémně důležité oznámení“, které by se mělo objevit v čísle následujícím. Dohady podpořilo i zaregistrování webové domény anime-rinne.com nakladatelskou společností Šógakukan. Stránky byly až doposud prázdné, ovšem dnes na ně byl nahrán obsah potvrzující plánované anime. Adaptace samotná bude mít formu seriálu vysílajícího se na veřejnoprávní televizní stanici NHK E-tele, která by se dala přirovnat k naší ČT2.

Režie se ujme Sugawara Seiki (D-Frag!), sepsání scénáře naopak Jokote Mičiko (Genšiken, Širobako). Animační práce provede studio Brain’s Base, které stojí za seriály jako jsou Baccano! a Kuragehime. Pokud se producenti nerozmyslí, pak by měl seriál ve výsledku čítat pětadvacet epizod. Další informace by měly být postupně zveřejňovány na stránkách zmíněného časopisu Šónen Sunday, kde manga od roku 2009 vychází.

Za příběhem i kresbou stojí Takahaši Rumiko, která vypráví o dívce jménem Mamija Sakura. Ta se jako malá ztratila, když si hrála v lese za babiččiným domem. Naštěstí se jí podařilo najít cestu zpět, jenže od té doby je schopná vidět duchy. Začne jí to však časem vadit, obzvláště pak na střední škole. Co víc, ke všeobecnému překvapení se jednoho dne ve škole objeví Sakuřin věčně chybějící spolužák Rokudó Rinne, který není tak obyčejný, jak by se mohlo na první pohled zdát, a uvede vír událostí do pohybu.

zdroje:   Yaraon,  Natalie