Podzimní novinky z nakladatelství Crew

crew_podzimPřišel podzim, venku padá listí ve velkém a stejně tak na nás padají nové manga tituly od českého komiksového nakladatelství Crew. To se k zimnímu spánku rozhodně nechystá, naopak si na podzim připravilo rovnou šest titulů, z nichž jeden je navíc silně očekávanou novinkou. Řeč je samozřejmě o Útoku titánů. Tato manga se na pulty českých knihkupectví dostala už 22. září a vzhledem k tomu, že Crew slibuje vydávání čtyř svazků ročně, se letos dočkáme ještě jednoho dílu. A že ho nakladatelství jistě vydá s radostí. V období mezi 22. zářím a 19. říjnem se Útok titánů totiž stal jeho nejprodávanější mangou.

Kdyby nedošlo k odsunutí Gantzu 5, stihlo by Crew vydat do konce října od každé své série (s výjimkou Bleache) jeden svazek. Gantzu se tedy dočkáme nakonec až v listopadu, stejně jako 15. knihy šónen mangy Bleach a kulatého 20. svazku Naruta. V tabulce najdete kompletní přehled mangy, kterou u nás nakladatelství od září vydalo, plus plánované publikace na měsíc listopad.

Obálka Oficiální text
UT1 obalka.indd
Útok titánů 1
Příběh je zasazený do budoucnosti, kdy byl druh homo sapiens téměř vyhlazen podivnými obřími bytostmi, které mají lidstvo jako základní položku svého jídelníčku. Jedinou ochranou proti těmto zombiem podobným titánům jsou vysoké zdi, chránící několik málo zbývajících měst. Jenže ani za těmi zdmi nejsou lidé v bezpečí. Někdy se objeví protivník tak obrovský, že jej ani ty nejsilnější zdi nezastaví. A právě při jednom takovém masakru přijde hlavní hrdina, Eren Yeager, o matku. Aby se pomstil, vstoupí do speciální jednotky, která má za cíl zničení titánů. A to i za cenu těch největších obětí.
Naruto19_obalka.indd
Naruto 19: Následnice
Cunade, geniální medička ze Skryté listové, po dlouhém váhání souhlasí s tím, že přijme titul páté Hokage. Oročimaru neváhá a pouští se do útoku. Na místo střetnutí však záhy doráží i Džiraija. Po mnoha letech se tak opět setkává Legendární trojka Skryté listové. Na jedné straně Cunade s Džiraijou v zádech s Narutem a Šizune, na druhé Oročimaru podporovaný Kabutem. Konflikt, který pro Konohu nevypadá nejlépe. Cunade s panickým strachem z krve, Džiraija přiotrávený… Naštěstí není pořád dořešena Narutova sázka…
crew_naruto_20
Naruto 20: Naruto VS. Sasuke
Cunade se ujímá své role v čele Konohy, ale nezapomíná prohlédnout zranění Kakašiho, Sasukeho a Leeho. Zatímco první dva se uspokojivě uzdravují, Leeho čeká otřesná zpráva. Jeho kariéra nindžy předčasně končí. Jedinou šancí je náročná operace, při které může zemřít. Mezitím se život v Konoze pozvolna vrací do starých kolejí. A to včetně žabomyších konfliktů mezi přáteli. Sasuke se cítí zastíněn Narutem a tak ho vyzývá na souboj, který by měl ukázat, kdo je nejsilnějším kohoutem na jejich malém smetišti…
bl_15_layout_cz
Bleach 15: Beginning of the Death Tomorrow
Išida Urjú zatím všem v Soul Society dokazuje, že lučištník z rodu Quincy neprodá svou kůži lacino. Jenže netuší, že už si na něj brousí drápy Kurocuči Majuri, kapitán dvanácté jednotky a vedoucí výzkumné laboratoře, v jejíchž útrobách se dějí věci, které každému Quincymu nahánějí pořádnou husí kůži.
crew_zapisnik_11
Death Note – Zápisník smrti 11
Boj mezi Kirou a jeho odpůrci se pomalu, ale jistě blíží vyvrcholení. Smyčka se stahuje, štáb SPK míří do Japonska a semínko nedůvěry začíná klíčit i v řadách japonské policie. Podaří se Lightovi zbavit svých nepřátel i nepohodlných spojenců? A co si počne s žárlivou Misou Amane? Ne nadarmo se říká, že zhrzená žena je horší pekla…
crew-gantz05-obalka-13mm
Gantz 5
Co jen to Kurono Kei komu udělal, že se mu pořád dějí takové věci? Nemá ochrannou kombinézu, dva gangsteři hrozí, že mu ustřelí hlavu, a ke všemu se ocitl v pasti v barabizně plné příšer, které ho s radostí pošlou na onen svět. Dokáže uniknout i tentokrát? A kolik lidí z Gantzovy party mezitím zamordují Tanakova ptáčata?

Pokud jste četli červnový článek, možná si nyní říkáte, kam se poděla manga Gunsmith Cats, jež byla slibována na letošní podzim. Žádný strach, manga u nás vyjde, pouze bylo odsunuto datum její publikace. V nakladatelství se totiž rozhodli, že není zrovna moudré začít s vydáváním dvou nových sérií naráz, takže si nebezpečně krásná dvojice hrdinek musí chvíli počkat. Gunsmith Cats se k nám tak dostanou až s příchodem jara. Vydání 500stránkového prvního dílu této mangy je naplánováno na 16. března 2015.

Další novinka se týká Zápisníku smrti. Původně nás měl čekat už jen poslední dvanáctý svazek, ovšem z Crwe nedávno slíbili, že se dočkáme i speciálního třináctého svazku, jenž slouží jako encyklopedie světa Death Note a navíc obsahuje nový příběh, který celé sérii předchází.

Poslední zpráva souvisí s crwáckou stránkou na Facebooku, kde v září proběhla anketa o nejžádanější mangu. Vítěze této ankety nakladatelství slíbilo začít vydávat jako svoji další sérii. Nominováno bylo celkem šestnáct titulů, ale vítězem se mohl stát jen jeden. Až na vrchol to nakonec celkem nepřekvapivě dotáhl favorit One Piece, který podobnou anketu vyhrál i na letošním Adviku. Slamáci tak mohou jásat, jméno nové české mangy po Gunsmith Cats už známe. Stejně tak můžeme očekávat, že Crew udělá vše pro to, abychom se u nás co nejdříve dočkali vydání mangy Fullmetal Alchemist, jež skončila na druhém místě a byla pro One Piece nebezpečným soupeřem. Do semifinále se dostaly i Berserk a Gintama, na které tedy snad také nebudeme muset čekat příliš dlouho.

Na závěr upozorňujeme na možnost si na stránkách služby Send předplatit své oblíbené manga série. Tituly Naruto, Bleach, Death Note, Gantz a nově i Útok titánů je možné si předobjednat až na šest čísel dopředu, díky čemuž je získáte s 30% slevou.