pixiv slaví deset milionů uživatelů

pmvpixiv, japonská sociální síť pro ilustrátory, mangaky, dódžinové skupiny a vůbec všechny, kdo chtějí světu ukázat své výtvarné schopnosti, oznámil již v únoru překonání hranice deseti milionů registrovaných uživatelů. Ale teprve až nyní uspořádal na počest tohoto milníku patřičnou oslavu.

Event s názvem pixiv Macuri odstartoval 25. října a potrvá až do 24. listopadu. Místem konání jsou vyhlídková patra mrakodrapu Mori Tower, jenž spadá do komplexu Roppongi Hils ležícího v tokijské městské části Minato. pixiv Macuri je v první řadě výstavou, nicméně na víkendy jsou zde naplánovány různé doprovodné akce. Například tuto neděli se na eventu objeví známý ilustrátor Kišida Mel, který bude naživo kreslit dívky z idol skupiny Nidži no Conquistador a povídat si s nimi při tom. Nidži no Conquistador k oslavám navíc připravily speciální song, na jehož videoklip (natočený přímo na místě konání výstavy) se můžete podívat níže.

Vedle výstavy a akcí si návštěvníci budou moci pořídit různé exkluzivní zboží pixivu a samozřejmě se i stylově občerstvit. Vstupné na pixiv Macuri je víceméně symbolické od 500 jenů (necelých 100 Kč) pro děti do 1 500 jenů pro dospělé.