Netradiční melon pan od Jamazaki Baking

mpcDíky otaku subkultuře zná melon pan, tedy melounový chléb, i spousta lidí, kteří ho nikdy neochutnali a dost možná ani neochutnají. Ti, kteří jej přeci jen okusí, pak nezřídka bývají překvapeni jeho relativně nevýraznou chutí. Jedná se de facto jen o hutné sladké pečivo (v naprosté většině případů bez jakékoliv náplně) upečené do podoby nadýchaného bochánku, jenž svým vzhledem lehce připomíná polovinu melounu. Jedinou chuťově výraznější částí je zaoblená kůrka sypaná krystalovým cukrem. Jedná se tedy o ideální věc na rychlé zahnání hladu, ovšem nelze od ní očekávat nějaké orgie chutí.

V poslední době však stále více japonských pekáren přichází s melon pany plněnými krémem (někdy přímo s melounovou příchutí) a v jednom případě dokonce zmrzlinou. Síť pekáren patřících pod nadnárodní holding Jamazaki šla jiným směrem a nedávno uvedla na trh produkt představující to nejlepší z klasického melounového chleba, tedy jeho sladkou kůrku. Tento pan nese všeříkající název Melon Pan no Kawa Jaičaimašita (Upekli jsme kůrku z melounového chleba) a tvoří jej opravdu jen horní a spodní krusta vyplněné pouze minimálním množstvím střídky. Na receptu se jinak nic nezměnilo, a tak si konzument užije tu nejchutnější část melon panu mající sotva polovinu kalorií celého pečiva.