Nendoroidí torpédoborec Amacukaze

kcatnJako již devátá členka flotily kanmusu Nendoroidů byla v pondělí představena Amacukaze a dle Kahotan by ji brzy měla následovat ponorka I-401.

Amacukaze pocházela z početné třídy Kageró a stejně jako ostatní torpédoborce obstarávala během námořní války v Tichomoří většinu špinavé práce. Dobré jméno získala pod velením Hary Tameičiho, který díky svojí velice úspěšné službě na tomto torpédoborci i na Šigure dostal přezdívku Zázračný kapitán. Po Harově převelení na Šigure v roce 1943 se Amacukaze sice už příliš nedařilo, nicméně definitivně vyřazena z dalších bojů byla až 10. dubna roku 1945. Její vrak byl nalezen teprve předloni.

V Kantai Collection Amacukaze nemálo připomíná Šimakaze (navíc ji občas zmiňuje ve svých hláškách) a tohoto spojení rády využívají nejrůznější dódžinová díla a fan art ilustrace. Podobně je tomu v případě tohoto Nendoroida, do jehož příslušenství patří mimo jiné plán nového parního kotle, který Amacukaze podává již dříve vydané nendoroidí Šimakaze (viz galerie). Další příslušenství tvoří střelba z věže Rensóhó-kun, vypouštění torpéd, sloup vody způsobený nepřátelskou střelou a v neposlední řadě i výměnné části pro poškozený vzhled této kanmusu. Hezkým detailem je také částečně průhledný plast, ze kterého je vyrobena uniforma figurky, aby co nejvíce odpovídala původní ilustraci.

Nendoroidí zpracování torpédoborce Amacukaze vyjde koncem ledna 2015 a z AmiAmi si jej lze předobjednat za 3 710 jenů (740 korun).