Podoba Sněžné Miku pro rok 2015 byla odhalena

snow_mikuNa oficiálních stránkách festivalu Snow Miku 2015 byl odhalen grafický kabát pro nadcházející ročník včetně podoby hlavní maskotky, Sněžné Miku. Její vzhled byl vybrán v soutěži, do které mohl svůj grafický návrh poslat kdokoliv. Ústředním tématem minulého ročkníku byly magické dívky, nadcházející bude patřit flóře ostrova Hokkaidó v zimě. Tak jako minulý rok, i letos se v soutěži vybíral také její domácí mazlíček, kterým se nakonec stal králík, jenž je vidět na obrázku vedle Sněžné Miku vlevo nahoře.

Festival se koná každou zimu na ostrově Hokkaidó již od roku 2010. Jeho účelem je podpořit zimní turistiku v této oblasti. A proč zrovna Miku? Ve městě Sapporo, hlavním městě této největší japonské prefektury, totiž sídlí společnost Crypton Future Media, která vyvinula Vocaloid.

Kromě toho automobilka Daihacu rozjela svoji propagační kampaň na své auto Cocoa a speciálně na ostrově Hokkaidó se uchýlila ke zviditelnění auta pomocí Sněžné Miku. Na limitované edici Cocoa můžete vidět Sněžnou Miku, která je nejen vedle značky vzadu na kufru, ale též na víku od otvoru k palivové nádrži. A podobně je na tom i interiér vozidla, kde můžeme vidět volant a sedačky v modrobílé kombinaci.