Konata představuje projekt Figubo

yayoi_notext_resizeFigubo (Figure Board) je dceřiný projekt Konaty, který se zaměřuje na nadané fotografy japonských bišódžo figurek a panenek. Smyslem projektu je nabídnout těmto fotografům prezentaci jejich tvorby na sérii výstav, které se konají v České republice. První výstava se konala letos v Brně na Animefestu 2014 a druhým místem v pořadí je město Trutnov. V tamní Galerii Draka budete moct již tuto sobotu v 17 hodin zhlédnout tvorbu fotografů z Asie, Jižní Ameriky a Evropy. Výstavy se prostřednictvím své tvorby účastní třináct fotografů, kteří dohromady přispěli 22 fotografiemi. V rámci projektu nám jde o výběr fotografií, které jsou špičkou v tomto žánru a jsou schopné zaujmout svým nápadem či celkovým provedením.

V tuto chvíli se dokončují práce na webových stránkách figubo.com, které budou informovat o dalších chystaných výstavách. Účastníci projektu zde navíc získají profil, díky kterému budou moct přiblížit svoji tvorbu a vášeň k focení. Stránky budou již od začátku lokalizovány do českého, anglického i japonského jazyka a celý projekt bude mít také svého maskota, Nišimuru Jajoi, kterou si můžete prohlédnout na úvodním obrázku článku. O její ilustraci, stejně jako ztvárnění našich Konat, se postarala autorka Hyunit.

Nakonec prozradíme, že na trutnovské výstavě se můžete těšit například na fotky Kaye Stevensona, známého svým smyslem pro detail, či Suzuhico Suzuki, která se specializuje na focení panenek.

plakát2