Bišinky a tanky zase trochu jinak

sdgtbÚspěch anime Girls und Panzer vypovídá o tom, že spojení sličných 2D dívek a tanků bylo japonskou otaku komunitou přijato více než dobře. A tak není divu, že s tímto námětem zkouší štěstí také další projekty. Nedávno jsme tu měli zprávu o chystané anime adaptaci mangy Miritari! a v úterý vydalo studio Bandai Namco mobilní hru s výmluvným názvem Šingun Destroy!: Girls Tank Battalion.

Hra funguje na klasickém principu spočívajícím ve sbírání jednotlivých bišinek a tanků. Ty hráč kombinuje do sedmičlenných batalionů, které nasazuje do bitev proti svět ohrožujícím monstrům kaidžú. Aktuálně je ve hře dostupných více jak 30 různých dívek, jimiž lze jednotlivé tanky osadit. Postavy jsou namluvené, každá disponuje určitou schopností, kterou může použít v bitvě, a odlišují se od sebe i svojí kompatibilitou s různými druhy tanků. Těch je k dispozici přes 150 a lze je samozřejmě různě vylepšovat a modifikovat.

Šingun Destroy!: Girls Tank Battalion je zdarma ke stažení z japonského App Store, nicméně jak to u podobných her bývá, platí se zde za herní měnu, pomocí které lze získat vzácnější bišinky i tanky. V rámci kampaně na oslavu spuštění hry dostávají hráči každý den až do 17. září jeden Gača Ticket, za který mohou získat postavu nebo tank s hodnotou R a vyšší.

http://youtu.be/5YdwJimfjh8