Anime projekt Under the Dog dosáhl na Kickstarteru svého cíle

137d7bf00bf10a7b9757f469ead46399_large[1]Společnost Creative Intelligent Arts se rozhodla využít internetovou platformu Kickstarter, která slouží k financování nejrůznějších projektů, pro získání peněz na tvorbu nového anime s názvem Under the Dog. Prvotním cílem bylo dosáhnout přislíbení 580 tisíc dolarů od dárců z řad lidí z celého světa, které by zafinancovaly tvorbu 24minutové epizody Under the Dog, a to včetně anglických titulků a kompletního soundtracku. Tento cíl byl před několika dny naplněn. Období, ve kterém bylo možné projektu věnovat peníze, dnes skončilo a částka se vyšplhala na 878 tisíc dolarů. Podle informací poskytnutých na Kickstarterové stránce projektu by mělo být 40% z plánovaných 580 tisíc dolarů použito na tvorbu samotného anime, 30% na odměny dárcům, skladování a dopravu zboží a dalších 15% by mělo pokrýt náklady, které již tvůrci sami do projektu investovali. Stanoveny byly i dodatečné cíle v podobě dalších epizod či dokonce celovečerního filmu, pokud by se vybral dostatek finančních prostředků.

Příběh se odehrává v roce 2025 ve speciální čtvrti Tokyo Bayside, pět let po teroristickém útoku, ke kterému došlo během letní olympiády konané v Tokiu. OSN ve zpustošeném městě založila tajnou složku, jejíž jediným úkolem je vypátrat a zneškodnit osoby zodpovědné za teroristický útok, a to včetně všech, co jsou byť jen podezřelí. Jako krytí jim slouží nově vzniklá mezinárodní škola, v níž zároveň hledají nové nadané adepty, které se snaží donutit stát se členy elitní jednotky pro zabíjení.

Na projektu se podílí řada známých tvůrců v čele s režisérem Andó Masahirem, kterého můžete znát jakožto režiséra Hanasaku Iroha, scénáristu animace pro Ghost in the Shell: Stand Alone Complex, Wolf’s Rain či Nagi no Asukara a animátora klíčových snímků Neon Genesis Evangelion, Ghost in the Shell či Džin-Ró. Příběh bude mít na starosti Išii Džiró, režisér vizuální novely 428: In a Blockaded Shibuya a producent novely Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors. Produkci se věnuje zakladatel Creative Intelligent Arts a Eminence Symphony Orchestra v Sydney, Jura Hiroaki, který se podílel na tvorbě orchestrální hudby v řadě úspěšných děl jako Suzumija Haruhi no Šóšicu a Steins;Gate: Fuka Rjóiki no Déjà vu. Na animaci bude pracovat studio Kinema Citrus (Tokyo Magnitude 8.0, Barakamon, Eureka Seven) a o 3D CGI se postará Orange (Ghost in the Shell: ARISE, Macross Frontier, Accel World, Infinite Stratos).

Hlavní důvody, proč se tvůrci rozhodli hledat sponzory mezi řadovými diváky, pomohl osvětlit na Redditu i producent anime projektu, Jura Hiroaki. Financováním projektu pomocí Kickstarteru se chtějí tvůrci odprostit od tlaku ze strany klasických sponzorů v podobě různých společností a vytvořit originální dílo podle jejich představ, které nabídne kvalitní animaci a prvky, jež se poslední dobou v anime vytrácejí. Pokud by se vydali normální cestou financování, museli by podle Jury s jistotou přistoupit na různé kompromisy a řada jejich myšlenek by nebyla schválena. Nejvíce jsou dle slov producenta omezována negativně laděná a tragická anime a při jejich tvorbě musí studio samo investovat hodně ze svých prostředků či najít velmi odvážného sponzora. Při tvorbě Under the Dog má být navíc myšleno na diváky po celém světě a ne pouze na publikum v Japonsku, jak tomu bývá normálně.

Lidé, kteří by měli zájem na projekt přispět, tak stále mohou učinit na nově otevřených oficiálních webových stránkách projektu, přes které bude od 11. září možné přispět prostřednictvím PayPalu.