Nendoroid bitevníku Hiei

kchnJak předeslal letní Wonder Festival, v pořadí osmým KanColle Nendoroidem (pět dalších je v dohledu) se stala Hiei, druhá nejstarší kanmusu třídy Kongó.

Stejně jako její tři sesterské lodě byla i Hiei původně bitevním křižníkem, který byl přestavěn na bitevní loď. Doprovázela letadlové lodě při útoku na Pearl Harbor, přihlížela jejich zničení u Midway a účastnila se rovněž bitvy o východní Šalamouny. 13. listopadu 1942 byla však v bojích u Guadalcanalu natolik poškozena, že bylo rozhodnuto o jejím potopení torpédy. Rozkaz víceadmirála Abeho k torpédování byl ovšem zrušen vrchním velitelem Spojeného loďstva, admirálem Jamamotem. Hiei se mezitím přesto potopila, o čemž existuje hned několik teorií a spekulací. Jednalo se o vůbec první ztracenou bitevní loď japonského císařského námořnictva ve druhé světové válce.

Hiei nosí v Kantai Collection stejný miko obleček jako její tři sestry a vedle barvy sukně se odlišuje především svým lehce chlapeckým vzhledem. Na rozdíl od Kongó a Haruny má Hiei svá děla uchycena na pohyblivých ramenech, což v případě jejího nendoroidího zpracování otevírá prostor velkému množství variací. Hýbat totiž lze jak se samotnými rameny, tak s jednotlivými věžemi i hlavněmi. Stejně jako Nendoroid Kagy částečně počítá s přítomností Akagi, některé příslušenství nendoroidí Hiei lze plně využít pouze s Nendoroidem Kongó. Hiei k čajovému dýchánku své milované starší sestry totiž přidává stolek s dezerty a nezapomnělo se ani na její nechvalně proslulé karé.

Nendoroid vždy připravené Hiei je na AmiAmi k předobjednání za 3 800 jenů a do prodeje se dostane na konci listopadu.