Adaptace knihy Astrid Lindgrenové

ronja Režisér Mijazaki Goró připravuje anime seriál Sanzoku no Musume Ronja, jehož příběh bude založen na knize Ronja, dcera loupežníka od švédské autorky Astrid Lindgrenové. Mijazaki se tak po filmech Ged Senki: Tales from Earthsea a Coquelicot-zaka kara, které vytvořil ve spolupráci se studiem Ghibli, vůbec poprvé pouští do tvorby seriálu.

Příběh vypráví o Ronji, jediné dceři vůdce loupežnické tlupy, která žije v hradu uprostřed divokých lesů. Malá dívka se začne brzy vydávat na průzkumné výpravy, během kterých se seznamuje s okolím hradu a s tajemnými bytostmi, jež toto území obývají.

Co se týče dalších tvůrců, kteří se budou na tomto projektu podílet, tak scénáře se ujme zkušený Kawasaki Hirojuki, který v minulosti napsal scénář třeba k Mugen no Džúnin nebo Jakušidži Rjóko no Kaiki Džikenbo. Titulní píseň nazpívá Tešima Aoi, která nazpívala titulní píseň i k výše zmíněným Mijazakiho filmům Ged Senki a Coquelicot-zaka kara, přičemž v obou případech také propůjčila svůj hlas některé z postav. O animaci se postará studio Polygon Pictures specializující se na počítačovou 3D animaci, přičemž na svém kontě má třeba seriál Sidonia no Kiši a spolupráci na Ghost in the Shell 2: Innocence. S animací jim bude pomáhat studio Ghibli.

Premiéra je naplánována na říjen.

zdroje:   ANN,  ANN 2