Přehled letních televizních anime sérií 2014

Tři měsíce jako vždy utekly velice rychle a pravidelní návštěvníci naší stránky už jistě netrpělivě vyhlíží tento přehled vybraných sérií, jež se budou vysílat v japonských televizích během příštích pár týdnů. Hned na úvod bych rád prohlásil, že jsme tentokrát do přehledu zahrnuli i krátké série, jelikož nám odpadlo trochu práce se samotnou tabulkou, a to hlavně díky skriptu od Aurielleho. Nadále jsme však do tabulky nezahrnovali anime, která jsou určena čistě pro dětskou cílovou skupinu. Je však nutno dodat, že jich v této sezóně zase tolik nebylo.

Celkově v přehledu tedy máme 35 regulérních sérií a 8 menších projektů. Byť se oproti jarní sezóně jedná o pokles, stále je to o pár sérií více než vloni v létě. Pokud bychom dělali žebříček očekávanosti anime pomocí zhlédnutí videí na Youtube, tak s šesti milióny návštěv by s přehledem zvítězila upoutávka na novou Sailor Moon a až o více než čtyři milióny méně má druhá řada Sword Art Online. Ze studií pak tentokrát nejpilnější bylo A-1 Pictures, které si na tuto sezónu nachystalo hned čtyři projekty. Členové redakce v následující části přehledu utrousí pár vět o tom, na co se ze současné sezóny těší nejvíce.

Miroku4chan: Z letní sezóny jsem nejvíce zvědavý na novou Sailor Moon. Když nepočítám Včelku Máju a Dobrodruhy z vesmíru, bylo to kdysi před sedmnácti lety vlastně moje první anime. Na SAO II se dívat sice budu, ale výhradně kvůli trap Kiritovi. A v plánu mám i Rail Wars!, přestože mě poslední PV příliš nenavnadilo.
Matteas: V prvé řadě se těším na pokračování Kyoani anime Free! a ujít si nenechám ani nové Ai Mai Mii. Z novinek jsem nejvíce zvědavý na Hana Jamata a také na nové Sailor Moon.
Ximara: Na letní sezónu se těším už nějaký ten pátek, víceméně od konce loňského léta a ohlášení druhé řady Free!, která bude v parných letních dnech snad příjemným osvěžením. Dále mám vyhlédnutou druhou řadu Sword Art Online a pevně věřím, že bude lepší než Alfheim. Z nabídky mě ještě zaujalo Džinsei a Akame ga Kill!.
Mirator: Nejvíce zaujalo anime Bakumacu Rock, protože ta anotace je šílená. Dále se určitě podívám alespoň na první díl Džinsei, protože vypadá zajímavě. A nesmím zapomenout na Hana Jamata, kde jsem zvědavý na juri prvky a samotné pojetí tance. Nemám v plánu se podívat na žádné pokračování
SiMiK: Podobně jako Miroku jsem zvědav, jak bude vypadat nová Sailor Moon, avšak moc velké naděje do ní nevkládám. Z nových anime se nejzajímavěji tváří asi Tokyo Ghoul. Také Madžimodži Rurumo mi nějak uvízlo v paměti, takže tomu dám šanci.
Aurielle: Po emociálním mindfucku v podobě Nagi no Asukara nemůžu tuto sezónu vynechat další anime z pera studia P.A. Works, a to Glasslip. Jsem taktéž zvědav, jak se animátoři poperou s pokračováním SAO a Illyi. Z nových kousků vypadá zajímavě Akame ga Kill! a samozřejmě si nenechám ujít Hanamonogatari.
edison23: Tak novelu SAO jsem si přečíst nestihl, ale dívat se na SAO2 budu s nadějí, že to nebude tak tragické, jako druhá část prvního SAO. Díle zkusím Železniční války, Širogane no Iši, Tokyo Ghoul, Aldnoah, Sabagebu (protože notná dávka naprostých hovadin je nutná), Akame ga Kill a Jama no Susume. Možná přidám i něco dalšího, třeba Glasslip, nevím.
Bor3CZEch: Ve chvíli, kdy jsem si myslel, že budu léto trávit pouze doháněním starších seriálů, mě nadchnula upoutávka na Zankjó no Terror. Tím ale můj zájem o letní sezónu nejspíš končí. Pokud se budu nudit, možná dám ještě šanci anime Barakamon, u kterého mě nejprve zaujala anotace, ale později zklamala upoutávka. Doufám, že mě seriál přesvědčí o opaku a bude stát za to.
You Say: Z léta mne nijak více nezaujalo nic. Avšak to není na škodu, neboť budu alespoň na podzim plně připraven na Parazitní animovanou adaptaci. Abych zmínil alespoň něco, nejspíše okusím Tokyo Ghoul, neboť na režisérském postu se objevilo zajímavé jméno. Čas si udělám i na Nobunaga Concerto, kde jsem zvědav, jak se autorka poprala s historickou složkou. A když už jsem u historie, pak se mrknu i na novou adaptaci Sailor Moon.

Jakékoliv vaše připomínky k následující tabulce uvítáme v komentářích.

151528 Bišódžo Senši Sailor Moon Crystal

Toei Animation
Nové anime ze světa Sailor Moon, které podle slov jednoho z hlavních producentů nebude znovu vyprávět příběh původní série, se pokusí věrněji zadaptovat původní dílo mangaky Takeuči Naoky. Hlavní hrdinkou byla čtrnáctiletá Usagi, která potkala mluvící kočku jménem Luna. Ta jí odhalila, že je legendární bojovnicí proti zlu a musí před ním zachránit svět a posléze i celou galaxii.
151374 Bakumacu Rock

Studio Deen
Příběh se odehrává v Bakumacu období, tedy v polovině 19. století. Tokugawský šógunát si podmaní svůj lid díky skladbě s titulem Nebeská píseň. Se skladbou vystupuje na koncertech top idol skupina Šinsengumi a láme srdce všech dívek a žen. Kdo se snaží zpívat cokoliv jiného než Nebeskou píseň, ten je polapen a podmaněn pomocí Nebeské písně. To se ale nelíbí velkému rockerovi Sakamoto Rjómovi, který vezme do ruky kytaru a spolu s dalšími rockery se postaví šógunátu čelem a pokusí se osvobodit duše prostého lidu z jeho spárů.
155483 Free! Eternal Summer

Kyoto Animation, Animation Do
Pokračování příběhu o chlapcích z plaveckého klubu a jejich každodenním životě od studia Kyoto Animation. V první řadě staří přátelé Haruka, Makoto a Nagisa obnovili spolu s Reiem školní plavecký klub a setkali se po dlouhé době se svým starým parťákem Rinem. Ten odjel do Austrálie, aby se stal olympijským plavcem, ale nakonec se po několika letech vrátil zpět do Japonska. Jak pokračují cesty této pětice a zdali se přiblíží svým cílům, na to nám odpoví nadcházející léto.
155944 Glasslip

P.A. Works
P.A. Works přichází po Nagi no Asukara opět s dalším originálním příběhem, o jehož ději se toho zatím jako vždy moc neví. Zaměřit by se měl tentokrát na sedmnáctiletou dívku Fukami Tóko pocházející z prefektury Fukui. Jejím snem je stát se umělkyní, která pro svou tvořivou činnost bude využívat sklo.
156492 Širogane no Iši: Argevollen

Xebec
Hned další anime s originálním příběhem nás zavede do světa, kde spolu po dlouhou dobu válčí dvě země, Arandas a Ingelmia. Hrdina příběhu Tokimune, který ve válce bojuje za stranu Arandasu, se jednoho dne pokusí zachránit dívku Jamie před nepřátelskými jednotkami z Ingelmie. K přežití využije nejmodernější mechu Argevollen.
149004 Fucú no Džošikósei ga [Locodol] Jattemita.

Feel
Adaptaci první čtyřpanelovky v tomto přehledu si vzalo na starost studio Feel. Její příběh začíná, když je středoškolačka Nanako požádána svým strýčkem, aby se stala místním idolem. Společně se svou kamarádkou Jukari se tedy vydají vstříc zábavnímu průmyslu. Pomalu ale jistě se začnou objevovat v televizi, poskytují rozhovory, a dokonce pořádají i vlastní koncerty.
151998 Rail Wars!

Passione
Studio Passione není zrovna zkušené a jediné jejich předchozí anime mělo celkovou stopáž asi dvou běžných epizod. Adaptovat nyní budou novelu zasazenou do paralelního světa, ve kterém Japonsko nezprivatizovalo státní železnice. Hlavním hrdinou příběhu je středoškolák Takajama Naohito, který sní o klidném a lukrativním zaměstnání právě u Japonských národních drah. Na začátku své kariéry je však přiřazen k nechvalně proslulým Drážním bezpečnostním silám, s nimiž musí čelit levicově orientovaným extrémistům bojujícím za privatizaci železnic.
156337 Tokyo Ghoul

Studio Pierrot
Původní hororový příběh kreslíře Išidy Suie je zasazen do Tokia, které je obýváno záhadnými ghúly požírajícími lidské maso. Lidské obyvatele města proto začne sužovat strach a nejistota. První housle hraje zapálený čtenář Kaneki, který se jednoho dne dá ve své oblíbené kavárně do řeči s dívkou Rize. Co se však může jevit jako obyčejná shoda okolností, nemusí být ve skutečnosti tak prosté.
152034 Barakamon

Kinema Citrus
Příběh předlohy sleduje Handu Seišúa, úspěšného kaligrafa z Tokia, který je už ve svém mladém věku skutečnou hvězdou svého oboru. Seišú se jednou i přes vítězství v soutěži dočká kritiky od kurátora tamní galerie, který jeho práci označí za mdlou, což ovšem tento sebevědomý umělec nedokáže přijmout a kurátora v návalu zlosti udeří. Po této události se rozhodne na nějaký čas zmizet, aby si trochu pročistil hlavu, a vydá se do malé vesničky na ostrově Goto, kde se střetne se zcela odlišnou mentalitou a způsobem života tamního obyvatelstva. Pod vlivem své nově nabyté společnosti, z níž nejvíce vyčnívá malá, leč hyperaktivní Naru, se Seišú začne postupně měnit.
156531 PriPara

Tatsunoko Production
Nedělní ranní anime pro malé dívky, které nezřídkakdy zaujme i úplně jinou cílovou skupinu, bude sledovat páťačku Lalu. Ta podobně jako další její vrstevnice obdivuje sportovní soutěž PriPara, kde se zkouší idoly v tanci, hudbě a módě. I přes věkový limit, který nesplňuje, se Lala za nečekaných okolností do PriPara probojuje a stane se jednou z tamních idolů.
147919 Sword Art Online II

A-1 Pictures
Úspěšná série studia A-1 Pictures se vrací a bude pokračovat ve vyprávění příběhu novely autora Kawahary Rekiho. Děj se přesune do VRMMOFPS Gun Gale Online zaměřeného především na boj se střelnými zbraněmi a hlavní hrdina Kirito dostane nový avatar a herní partnerku.
156428 Aldnoah.Zero

A-1 Pictures, Troyca
Originální projekt studia A-1 Pictures, na jehož realizaci spojili síly Aoki Ei (režisér Fate/Zero) a Urobuči Gen (autor novely Fate/Zero a originální myšlenky Psycho-Pass). Hlavní zápletkou tohoto díla je skutečnost, že mise Apollo 17 na měsíci objevila bránu vedoucí až na Mars. Tamní obyvatelé však z toho nejsou nadšeni a rozhodnou se vyhladit lidskou populaci pomocí obřích robotů.
156818 Džinsei

Feel
Druhé anime od studia Feel hledalo inspiraci v novele Džinsei, jejíž hlavním protagonistou je středoškolák Akamacu Júki, který se rozhodl připojit k redakci školních novin. Zde mu šéfredaktorka Nikaidó Ajaka svěřila rubriku poradny. Společně s dalšími členy redakce, jejichž názory se často rozchází, se snaží pomáhat studentům s nejrůznějšími problémy.
156226 Sabagebu!

Pierrot Plus
Dceřiná společnost známého studia Pierrot pracovala dříve například na anime Beelzebub. Po menší pauze si nyní přichystala nový vlastní projekt inspirovaný mangou Sabagebu!. Její hlavní hrdinka, středoškolačka Sonokawa Momoka, se náhodou zaplete s klubem, jenž se zaměřuje na hry o přežití. Jeho členskou základnu tvoří hlavně roztomilé dívky, které u sebe stále nosí vzduchové zbraně a účastní se mnoha polovojenských cvičení pod dohledem jejich okouzlující předsedkyně Mió.
155331 Sengoku Basara: Judge End

Telecom Animation Film
Třetí série z univerza Sengoku Basara toho příliš mnoho o sobě nepověděla. Jak sami můžete vidět, stále se ještě na webu neobjevila ani upoutávka. Projekt bude adaptovat hru Sengoku Basara 3 a zaměří se na bitvu u Sekigahary, kde se spolu střetla vojska Tojotomi Hidejoriho a Tokugawy Iejasua.
155754 Šónen Hollywood: Holly Stage for 49

Zexcs
Projekt, který hledal inspiraci v novele, bude dějově zasazen patnáct let po její zápletce. Odehrávat se bude ve fiktivním divadle Hollywood Tokyo, jež je umístěno ve známé tokijské čtvrti Haradžuku. V prostorách tohoto divadla pilně cvičí a zlepšuje svoje schopnosti skupina idolů, která si říká Šónen Hollywood.
156651 Space Dandy 2

Bones
Pokračování originálního příběhu studia Bones zaměřeného na lovce mimozemšťanů a největšího šviháka ve vesmíru, Dandyho, který společně s robotem QT a tupým kočkoidním mimozemšťanem Mew zkoumal vesmír a hledal nové vesmírné rasy. Na tvorbě druhé řady se u studia Bones i nadále podílel režisér slavného anime Cowboy Bebop, Watanabe Šiničiró.
156912 Akame ga Kill!

White Fox
Studio White Fox, jež v minulé sezóně vydávalo Gočúmon wa Usagi Desuka?, se z moe přesune do krve. Příběh originální mangy Akame ga Kill! sleduje, jak se hlavní hrdina Tacumi setká s dívkou Akame. Ta neměla zrovna dvakrát lehký život, jelikož v mládí byla vycvičena na nájemného vraha, jenž měl být nástrojem tamní říše. Nyní však kolem sebe utvořila skupinku lidí, která se rozhodla říši vzdorovat, a Tacumi se do ní připojí.
154904 Dramatical Murder

Naz
Známé vývojářské studio Nitro+ má i svou pobočku, která vydává vizuální novely zaměřené na BL fanynky. Jedno dílo od této společnosti nyní posloužilo jako inspirace pro anime adaptaci, jejímž hlavním hrdinou bude Aoba. Ten se na rozdíl od jeho známých neúčastní populární hry Rhyme, jež je v podstatě moderní verzí mlátičky napojenou přímo na mozek hráče. Když se však mezi lidmi začne povídat o záhadných zmizení jistých osob, Aoba se rozhodne situaci vyšetřit.
156025 Gekkan Šódžo Nozaki-kun

Doga Kobo
Středoškolačka Sakura Čijo je zamilovaná do svého spolužáka Nozakiho Umetaróa. Jednoho dne sebere odvahu a pokusí se mu vyznat svoji lásku, ale tento pokus se mine účinkem a Umetaró dá Čije autogram, protože mylně nabere dojem, že je jeho fanynkou. Umetaró je ve skutečnosti známým autorem šódžo mangy, a než se Čijo stačí rozkoukat, stává se jeho asistentkou.
152240 Francesca: Girls Be Ambitious

Heart Bit
Neznámé studio a také nepříliš známý produkční tým pracoval na anime verzi nemrtvého idolu Francesca, která vznikla původně pro propagaci prefektury Hokkaidó. Zápletka, která byla prezentována v upoutávce, pojednává o tom, že se z věčného spánku vrátily jednotky Šinsengumi a zaměřily se na Hokkaidó. V uplatnění jejich plánu jim však brání jedna malá exorcistka a do toho všeho se také probere zombie Francesca, která se rozhodne chránit Hokkaidó.
156497 Ao Haru Ride

Production I.G
Jošioka Futaba se na konci prvního ročníku střední školy po třech letech znovu setkává se svojí láskou, Tanakou Kóem, svým bývalým spolužákem, který se zničehonic přestěhoval a z jejího života zmizel. Futaba ovšem zjišťuje, že Kó má teď jiné příjmení a celý se proměnil v jiného člověka. Postupně vychází na povrch, co se během uplynulých tři let odehrálo.
156530 Hana Jamata

Madhouse
Adaptaci juri mangy autora Hamajumiby Sóa si vzalo na starost známé studio Madhouse. Její děj se zaměří na úplně obyčejnou středoškolačku Naru Sekiju, která krásou zrovna neoplývá, její známky ve škole jsou průměrné a nemá ani žádné umělecké nadání. Obdivuje také postavy z knížek a doufá, že jednou se jim bude podobat. Její sen se jí začne plnit, když jednou v noci potká dívku, která ji postupně začne zasvěcovat do tradičního japonského tance josakoi.
155087 Reply Hamatora

Lerche
Nový projekt navazující na anime z počátku letošního roku, který ale pro další řadu změnil studio a velkou část produkčního týmu. První série adaptovala mangu, která začala vycházet teprve loni. Zabývala se lidmi, kteří zdědili zvláštní nadlidské síly zvané „drobné zázraky“ nebo také „minima“. Takových jedinců, kteří si říkají „držitelé minima“, je v tomto univerzu ovšem velice malé množství. Původní Hamatora vyprávěla příběh několika z nich.
155961 Madžimodži Rurumo

J.C.Staff
J.C.Staff nemůže chybět ani v této sezóně, pro kterou si připravilo projekt adaptující již uzavřenou mangu Madžimodži Rurumo. Její děj je zaměřen na středoškoláka Šibakiho, který má na své škole ne zrovna lichotivou pověst – každá slečna si o něm myslí, že je to prvotřídní perverzák. Jednoho dne v knihovně najde knížku na vyvolávání čarodějek. Ze srandy se ji pokusí použít a nečekaně se před ním objeví čarodějka Ruruko. Ta mu splní jeho přání a zase zmizí. Po čase si na ni Šibaki opět vzpomene a ona na něj zničehonic spadne z oblohy. Snaží se ho přesvědčit, aby využil 666 lístků, které mu mohou splnit jakékoliv přání a z ní se opět mohla stát plnohodnotná čarodějka. Ale ani ona sama neví, že s každým použitým lístkem se mu snižuje délka života a po použití všech lístků umře.
152057 Momo Kjun Sword

Tri-Slash, Project No.9
Hlavní hrdinka Momo je krásná dívka narozená z broskve, jež se vydá se svými společníky, psím bohem Inugamim, opičím bohem Sarugamim a bažantím bohem Kidžigamim, na cestu, na které je čeká nejen spousta soubojů, ale i spousta zábavy a dalšího dobrodružství. Anime vzniká u studia, které na začátku letošního roku vydalo ještě ImoČo.
156550 Fate/Kaleid Liner Prisma Illya Zwei!

Silver Link
Pokračování anime z loňského roku, jehož příběh byl zasazen do alternativního světa série Fate/Stay Night. V tomto světě Illyasviel von Einzbern, zkráceně Illya, žije obyčejný život školačky společně se svým bratrem Širóem a o nějaké magii nemá ani potuchy. Nicméně jednoho dne se jí do cesty připlete kouzelná hůlka, která z ní udělá kouzelnou dívku. Na příběh první série navazuje březnová OVA a na ni následně i druhá série, která zahájí novou příběhovou část, kde se nám představí i nové postavy.
156000 Love Stage!!

J.C.Staff
Hrdinou původní BL mangy je černá ovce své rodiny, Sena Izumi. Jeho matka je totiž filmovou hvězdou a otec s bratrem zpěváci, zatímco Izumi chodí na výšku a kvůli své zálibě v anime se nyní snaží stát se mangakou. Nějakým způsobem se mu však podaří získat roli v televizní reklamě, při jejímž natáčení se shledá s velice populárním hercem Ičidžó Rjómou, se kterým se poprvé setkal před deseti lety.
155280 Kurošicudži: Book of Circus

A-1 Pictures
Kurošicudži: Book of Circus asi není potřeba příliš představovat, jelikož se jedná již o třetí sérii z tohoto univerza. Nebude však navazovat na konec druhé řady anime, ale vrátí se k 15. dílu první série. Tam se totiž původní anime odpojilo od příběhu mangy a nový projekt tak bude pokračovat ve vyprávění příběhu tak, jak to zamýšlela autorka původní mangy Toboso Jana.
156897 Persona 4 The Golden Animation

A-1 Pictures
Nový projekt, který se však příběhem v podstatě příliš nebude lišit od starší adaptace Persony 4. Jedinou velkou změnou bude dodání nové hrdinky Marie. Původní hra sledovala středoškoláka Júa, který se právě přistěhoval do města Inaba. S jeho příjezdem však ve městě začne řádit sériový vrah a Jú se svými přáteli se rozhodne, že těmto vraždám přijde na kloub. Všechny indicie pak vedou do virtuálního světa, kde může vyvolat svoji personu.
156600 Zankjó no Terror

Mappa
Studio Mappa za sebou nemá mnoho sérií, ale tomuto dalšímu projektu autora Cowboy Bebop, Watanabe Šiničiróa, se dostalo místa ve známém vysílacím bloku noitaminA televizní stanice Fuji TV. Anime je zasazeno do alternativního světa, kde bylo Tokio zasaženo teroristickým útokem a státní složky zatím nemají žádné důkazy o tom, kdo útok spáchal.
155332 Nobunaga Concerto

Fuji TV
Originální manga, která kromě této série dostane také hranou adaptaci, sleduje japonského chlapce Saburóa. Ten se nějakým způsobem dostane do období válčících států, kde na sebe vezme úlohu stát se druhým Odou Nobunagou. O samotném anime toho doteď kupodivu není mnoho známo a na tento projekt také nebyla vydána žádná upoutávka.
155619 Rokudžóma no Šinrjakuša!?

Silver Link
Anime, jež převypráví příběh novely autora Takehaji, bude sledovat chlapce jménem Kótaró, jenž si musel najít nové bydlení, jelikož se jeho otec musel kvůli práci nečekaně odstěhovat. Kotaró to nakonec zvládl velmi snadno a za dobrou cenu. Jak se ale záhy ukázalo, tak v tom byl jeden háček – v jeho pokoji totiž straší. Strašidlem je roztomilá dívka, která se ho pomocí všelijakých naschválů snaží z pokoje vyhnat. Aby toho nebylo málo, otravovat ho začne také dívka s magickými schopnostmi, mimozemšťanka a slečna z podzemí.
156172 Tokyo ESP

Xebec
Druhé anime od studia Xebec v tomto výčtu převypráví příběh stejnojmenné mangy autora Segawy Hadžimeho, jehož můžete znát díky jeho předchodzímu dílu Ga-Rei: Zero. Příběh anime se zaměří na dívku jménem Rinka, která jednoho dne na obloze uvidí tučňáka a zářící rybu. Přímý kontakt s tímto fenoménem ji však uvede do stavu bezvědomí. Poté, co se probere, zjistí, že dostala schopnost procházet skrz pevná tělesa.
156024 Seirei Cukai no Blade Dance

TNK
Hlavním hrdinou příběhu je Kazehaja Kamito, který neměl zrovna lehký a klidný život. Sám totiž popírá zaběhlé zákony svého světa, který od nepaměti koexistuje s dimenzí Astral Zero, jež je obývána nadpřirozenými bytostmi. Přestože ovládat tyto bytosti mohou pouze a jen nedotčené dívky, jež často pochází z vyšších vrstev společnosti, z nějakého zvláštního důvodu poslouchají i Kamita. V historii se vyskytl pouze jeden další muž, jenž měl tuto schopnost, a do análů byl vnesen pod jménem „Pán démonů“. Svou schopnost totiž využil k rozsévání zla po celém kontinentu.
157056 Šin Strange+

Seven
První z kratších sérií v tomto přehledu pochází z dílny animačního studia známého právě krátkými projekty. Inspiraci tato adaptace hledala v manze autorky Mikawy Verno, jež byla zaměřena na dospělé dámské publikum. V první řadě hlavní hrdina příběhu Kó hledal svého bratra, Takumiho, kterého našel pracovat jako šéfa jedné detektivní společnosti. Takumi pak Kóa naverboval a vyslal ho dělat různé malé práce, kde se seznámil se spoustou zajímavých lidí.
152605 Čoboraunjopomi Gekidžó Dai Ni Maku Ai Mai Mii: Mósó Catastrophe

Seven
Opět se třinácti krátkými epizodami na nás vyrukuje nová řada anime Ai Mai Mii. Její předchozí série sledovala čtyři dívky ze zájmového kroužku mangy – Ai, Mai, Mii a Ponoku. Jak už to tak u anime vycházející z čtyřpanelovky bývá, když se zrovna nevěnují práci na nějaké manze, tak bojují proti vetřelcům, kteří napadli Zemi, účastní se turnajů proti ostatním kroužkům a mnoho dalších absurdních situací na sebe dlouho nenechá čekat.
156013 Maido! Urajasu Tekkin Kazoku

Studio Deen
Studio Deen si kromě Bakumacu Rock na tuto sezónu přichystalo i adaptaci mangy Urajasu Tekkin Kazoku, se kterou už mělo tu čest v roce 1998, kdy vydalo 33 šestiminutových dílů. Současná adaptace by podle názvu měla sledovat už třetí řadu mangy. Ta, stejně jako její předchůdci, sleduje trampoty druháka Ósawagiho Kotecua, jeho přátel a rodiny žijící v městě Urujasu nedaleko Tokia.
157215 Kidó Senši Gundam-san

Sunrise
Projekt, který byl oznámen teprve před pár dny, bude adaptovat čtyřpanelovku hledající inspiraci v univerzu Gundam. Její zajímavostí je, že vydala již 12 svazků, což je na jonkomu úctyhodné číslo. V jednotlivých epizodách s tříminutovou stopáží můžete čekat, že se v nich budou objevovat hlavní hrdinové předchozích známých sérií Gundam v komických situací.
155975 Himegoto

Asahi Production
Pětiminutovka hledající inspiraci ve čyřpanelovce, jež sleduje, kterak se chlapec Arikawa Hime za jistých okolností stane hračkou dívek ze školní rady na jeho střední škole. Jelikož mu navíc velice sluší dívčí oblečení, je přinucen ho nosit i během vyučování.
146636 Jama no Susume: Second Season

8bit
První řada anime z produkce studia 8bit vyprávěla příběh o tom, jak se dvě kamarádky společně rozhodly zdolat horu, aby po letech z jejího vrcholu opět mohly spatřit východ slunce. Tentokrát se samozřejmě také vydají na túry a dostanou k tomu i delší epizody, jež z původních pětiminutovek byly nataženy na patnáct minut.
152126 Minarai Diva

První živě vysílané anime, do jehož průběhu budou moci diváci zasáhnout pomocí Twitteru či e-mailů, se zaměří na dvě hlavní postavy, Aoi Ruri a Kasune Ui. Ty chtějí být stejně slavné jako jejich předchůdkyně ze softwaru na tvorbu hudby Virtual Diva, nikdo je ale pořádně nezná a nevytváří pro ně žádné písničky, a proto se rozhodnou zhostit se tohoto úkolu samy. Během každého vysílání vymyslí text skladby, kterou pak na konci zazpívají. Nápady na text mohou zasílat i diváci. Anime bude využívat software MikuMikuDance a motion capturing technologii na snímání pohybu postav, díky čemuž bude animace vznikat skutečně naživo.
156087 Hanamonogatari

Shaft
Minisérie o pěti dílech, která podle původních záměrů měla být zahrnuta už v druhé sezóně Monogatari, bude adaptovat devátou novelu autora Nišio Išina. Hlavní hrdinkou příběhu tentokrát bude Suruga Kanbaru.